20170225

MIN ODLARVÄN & KRONÄRTSKOCKSFRÖN


1. FÄRDIGT FUKTAD JORD SÄTTS I PLUGGBOX 2. KRONÄRTSKOCKSFRÖN REDO ATT SÅS 3. ETIKETTER SKRIVNA MED BLYERTSPENNA 4. FRÖNA TÄCKS MED VERMIKULITHan, min odlarvän, som är nästan lika ivrig som jag. Det är superroligt och jag vill lära ungarna så mycket jag kan om odling, om de bara vill.

I natt när vi låg och snörvlade i varsin soffa funderade han på höns och jag på odlingar. En rätt mysig stund trots att vi egentligen borde ha sovit båda två. 

Idag har vi haft en underbart vacker vinterdag, men varken han eller jag har varit i  nån vidare form för nåt uteliv, så istället har vi ordnat och också sått våra första köpta frön. Krönärtskocksfrön!

 Jag har väl inte allt för stora förhoppningar om att vi ska lyckas, men blev så begeistrad när jag kollade Mandelmanns att jag kände att vi nog måste testa att odla några kronärtskockor ändå. Nu håller vi tummarna!


6 kommentarer on "MIN ODLARVÄN & KRONÄRTSKOCKSFRÖN"
 1. Det är så roligt när barnen vill hjälpa till. Blir som en del av vårat arv att lära de små liven varifrån maten kommer :)
  Själv har jag inte prövat på kronärtskocka, vackra är de, men jordärtskocka har jag i köksträdgården :)
  /Kitty

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är superroligt. Man kan ju inte tvinga nån, men skoj när dom vill vara med. Får hoppas det håller i sig ;)

   Jordärtskocka kunde man ju också prova på... men kanske inte i år ännu, känner att frökvoten börjar vara fylld för i år ;)

   Radera
  2. Jordärtskocka lägger du som knölar på våren. Jag fick några knölar av en kollega ifjol som jag satte ner. Får jättehög blast och blommar ungefär som en solros, men hos mig hann de inte blomma ifjol. Men till våren ska jag skörda dem och välja ut några knölar som jag sätter tillbaka. :)

   Radera
  3. Aha! Måste läsa på :)

   Radera