20170213

BLOMFRÖKVOTEN FYLLDJust nu pågår projekt fylla frölåda inför vårens sådd. Eftersom jag lyckades peta ner sgs hela mitt frölager ifjol så blir det en hel del nya fröer i år. Nu är iallafall blomfrökvoten fylld och det är dags att fokusera på grönsaksfrön istället.På tal om blomfrön.

Min blomfrötaktik går då ut på att så få sorter, rejäla mängder ettåriga dito i en någorlunda samstämmig färgskala.

Upplever dock att jag håller på att släppa lite på det sistnämnda när jag i år bjuder in en hel del rosa nyanser till klemetback. Skyller på att det var pionvallmona som förförde mig, men tänker ändå att det blir härligt med lite rosa fluff mot allt röda här.

 Just ettåriga blomfrön brukar jag passa på att köpa i mängd och massor av ifall jag hittar förmånligt.{Dessa blomfrön är från Halpa-Halli och kostar 40 cent/påse} Känner att på blomfronten vågar jag chansa litegrann. Blommor ska inte föringas, ty de skänker mycken glädje, men tänker också att det inte är hela världen om inte allt ger superlyckat resultat.

Annat är det med grönsaksfrön. Där vill jag mycket gärna skörda så mycket god mat som möjligt, och där är jag kanske lite mer noga med vad jag väljer. Sen går man aldrig helt säker likväl, men ändå ...

En annan viktig sak är att jag ska kunna så alla mina blomfrön på friland. I detta nu har jag varken har tid eller rum att förodla en massa. Kanske nångång, men inte i år ... Nej, ska det va, så ska det va enkelt!Blomfrön 2017

Nåväl, detta är de ettåriga blomfröna som jag petar ner i jorden i vår;

Sommarslöja ~ har jag sått alla somrar här på klemetsback tror jag, och den hänger såklart med också i år.

Vallmo ~ är en personlig favorit. I år hittade jag dock pionvallmo i Halpa-Hallis hyllor och tänker att den får ersätta den vanliga vallmon i år. Stort längt på att se denna typ blomma må jag säga!

Regnbågslupin ~Lupiner växte frodigt här när vi tog över gården. Dessvärre tycks vi ha tagit död på dem och vill så försöka så några påsar i år.
Praktmalva, roseneternell och rosenskära ~ är alla nya bekantskaper här på klemetsback, men ser framemot att hälsa på trion om sisådär en sex månader. 

Uj uj, vad mycket fint man har att vänta och längta efter.

FÖLJ CAISA K. VIA 
10 kommentarer on "BLOMFRÖKVOTEN FYLLD"
 1. Oj, 40 cent/påse låter bra, speciellt efter helgens frököp som kostade 30 euro... :/ Nåå, fick en stor påse jord med men ändå! Måste nog fara via Halpis o kolla om det finns något jag ännu behöver ha. Fick äntligen så chili och purjo o paprika. Får hoppas de gror fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo fort blir det att kosta. Hade satt 50 euro som budget för frön i år, nu har jag redan satt en 20 lapp på blommor så får se om det räcker ;)

   Lycka till med odlingarna!

   Radera
 2. Åh vad spännande.. Jag sådde blåklint ett år och de var så vackra. Kanske jag borde så lite blommor i år ändå. Det såg lockande ut med pionvallmo. Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns så mycket fina blommor, och nog gläds man sen när de slår ut :)

   Radera
 3. Jag har faktiskt köpt några fröpåsar mer än jag brukar, men det är för att jag ska na några bäddar med blommor på odlingslotten, och lite blommor mellan grönsakerna. Annars sår jag väldigt lite, eftersom jag vill få plats med så mycket grönsaker som möjligt. Har inte plats att så någon annanstans... Grönsaksfrön har jag däremot köpt myyyyycket mer än jag brukar :D :D :D

  Tror att du kan vinterså några av domdär sorterna... alltså direkt på friland. Man brukar gå efter tankesättet: Det som frösår sig själv på hösten och gror på våren, det kan man så direkt på friland även vintertid... typ.. Ifall du vill få tidigare plantor och utspritt arbete ;)

  /Kitty

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu måste jag börja fundera grönsaksfrön innan allt jag tänkt mig tar slut i hyllorna :)

   Säkert superkul att ha odlingslotten att se framemot. Ska bli spännande att följa :)

   Radera
 4. Jo jag investerade också i Halpa-Hallis 40cents påsar, tyckte de var i helt rätt prisklass :) Om du gillar vallmo har jag i måånga olika färger, dubbla och enkla. Meddela om du vill ha en påse på några miljoner frön.... ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja priset kändes passligt, och de jag haft tidigare år har faktiskt blommat riktigt bra!

   Ditt erbjudande låter ju mycket lockande, skulle ju kännas som en ära att få ha vallmobebisar från Min Eden :)

   Radera