20170120

TÖVÄDER & BLOMFRÖNVi är mitt i januari och det är töväder. Kanske något dystert kan tyckas, men tillika har denna veckas väder faktiskt fascinerat. Det har varit regn, blåsväder, sol, färggranna himlar och regnbågar. 

Även om jag både hoppas och tror att vinter ännu kommer så planerar jag också vidare för vår och odling. Denna vecka köpte jag exempelvis mina första blomfrön. Mängder av pionvallmo och sommarslöja. Än är det långt till juli, men jag gläder mig redan bara jag tänker på´t. Tänk att små frön kan göra en så lycklig.... ♥

Var också ett första varv och kollade på grönsaksfrön, men måste ännu ta en ordentlig genomgång här hemma så att jag verkligen har på klart vad jag ska ha införskaffat. Jag har så lätt att förivra mig där mellan fröhyllorna. Det finns ju verkligen hur mycket spännande som helst. 


4 kommentarer on "TÖVÄDER & BLOMFRÖN"
 1. Jag tycker det är rätt mysigt :). Men så är jag en sommarmänniska också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har med åren också blivit mer och mer sommarmänniska. Nog är hösten ljuvlig också, men älskar sommarvärmen. den gör gott ♥

   Radera
 2. Då åren går tycks vi skoja mera o mera med min syster om att våra förfäder måste har navigera fel nån gång i livet då de kom till Finland o stannade. Nå här bor vi ändå. Tur ändå att våren är på väg. Pionvallmo är härlig o frösår sig fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog längtar vi efter vår, värme och grönska. Kan ju dock hända att man inte skulle uppskatta det så mycket som vi gör om vi inte hade vintern och kylan, {nu är det ju varkendera}, men oj oj nog gör värmen gott åt både kropp och knopp :)

   Radera