Image Slider

20161128

Kom signade juletid.- Betlehemsstjärnorna är nu uppe, adventstiden är här -


Tid för sånt som är betydelsefullt och viktigt.

Vi har fått fira en lugn och fin 1:advent. Lördagen gick åt till en del adventsförberedelser, vardagssysslor etc, och när kvällen kom var jag rätt kaputt och kröp upp i fåtöljen och gjorde inte mycket mer än drack lite glögg och bara njöt nuet.

På söndagsmorgon var vi hela familjen flax till kyrkan och på kvällen kom sen goda vänner över på en kaffe. Må adventstiden fortsätta i samma fina takt, att vi har tid och tar oss tid till sånt som är betydelsefullt och viktigt.Adventsstaken som jag pysslade ihop för ett par år sen har fått en makeover med lite guldspray. Dock hade jag glömt att köpa nya ljus till helgen så här brinner bara stumpar ännu, men tids nog... -


Älskade måndag.

Har kanske alltid haft en förkärlek till måndagar men än mer denna höst när det har varit min och barnens lediga dag. Vanligen brukar vi dra till skogs men denna dag har vi istället njutit av vyerna i vår by, kollat läget vid simstranden och besökt pulkabacken. En solig och vacker vinterdag har vi fått ha. Känns alldeles underbart efter dessa mörka dagar som varit.På kvällskvisten.

Här på kvällskvisten har jag och lilldara varit på tumis medan grabbarna varit å hockey. Jag har i långsamt takt städat ett par lådor i köket medan hon pysslat med sitt. Senare kom syster in på en kvällskaffe och nu väntar lite kvällsjobb som jag ska berätta mer om snart. Älskar vanlig vardag. 


Tacksam för helgen som varit, tacksam för dagen idag.

20161108

Loppisfynd, hållbar livsstil och studier.Nu är det vinter. Arma kallt alltså. Att vänja sig vid den här kylan tar sin tid och jag tycker det är såå segt. Jag skulle helst vilja rulla in mig ett duntäcke och ligga där hela dan typ. Men ja, jag har ju ett som annat att göra så det är bara att måra på som vi säger här i Esse.

Mitt senaste loppisfynd är en hög djuptallrikar med räfflade kanter. Enkla men med det lilla extra. Rätt fina tycker jag. Under senaste åren har jag gått ytterst lite på loppis, främst för att jag inte känt att jag har haft varken tid eller ork för det. Men vartefter barnen blir äldre och det blir lättare att ha dem med, så hoppas jag också få lite mer tid för sånt.

Har förresten funderat rätt mycket på hållbar livsstil och simpelt leverne på sistone och som bäst planerar jag på att ge mig själv nån utmaning inför nästa år. Här i somras hade jag ju köpstopp på kläder till mig själv och det gick hur bra som helst. Nu funderar jag lite på att göra så att det vi behöver i klädväg till mig själv och till hemmet i första hand skulle vara secondhand. Ska fundera lite ännu, men inspireras och blir taggad av bara tanken så nåt ska det nog bli. Små steg i taget.

Nu ska jag alldeles strax bege mig ut i vinterlandet och ta lite bilder som jag ska jobba vidare med under dagen. Som skrivet så har jag börjar studera lite smått, och ämnet är foto. Så intressant men också en utmaning och en helt ny värld för mig som tidigare bara fotat på känsla.


FÖLJ CAISA K. VIA