Image Slider

20161022

En skön klassiker.- inlägg i samarbete med Varax -

Ni som följt bloggen minns kanske att jag i ett bloggsamarbete med Varax skrev om deras praktiska gårdsprodukter här i somras. Förutom gårdsprodukterna så har de också möbler för inomhusbruk och nu har jag glädjen att visa ett par av deras senaste nyheter här.
En konjaksfärgad fladdermusfåtölj.


Fladdermusfåtöljen är en klassiker som har tillverkats utan avbrott hos Varax sedan 1960-talet, en stol som i deras sortiment finns både i vuxen- och barnstorlek. Både stomme som överdrag finns i flertalet färgalternativ och det nyaste överdraget är detta konjaksfärgade överdrag i ett läderliknande material. Så vackert tycker jag.

Överdraget är så pass nytt att det inte finns ute hos återförsäljarna ännu, men är du intresserad av stolen och/eller överdraget så går du bara in i en butik nära dig och fråga om de kan beställa in så levererar sen Varax inom en vecka.

Varax har återförsäljare över hela Finland, och genom att skriva in din adress i sökfältet här så hittar du enkelt de butiker som säljer sortimentet nära dig. Bor du i Sverige så hittar du Varax produkter exempelvis hos Bygg hemma och Buildor.


En nyhet i Tuuliserien.


Vägghyllan i Varax Tuuliserie är en annan av deras nyheter. Hyllan tillverkas förutom i svart också i vitt. Hyllan hittas ännu inte ute i butikerna, men går redan att beställa och dyker upp hos återförsäljarna så småningom.

Gillar denna enkla variant av hylla med tre justerbara hyllplan. Perfekt för att placera stilleben och sånt på, och eftersom den inte är så djup så tar den heller inte så mycket plats. De gallrade sidorna ger hyllan karaktär och jag tänker att den är snygg att kombinera med de andra produkterna ur Tuuliserien.
En fladdermus i mitt hus.

När jag inför fotograferingen bar in stolen mitt vardagsrum så kände jag bara att denna fladdermus kommer att landa och stationera sig i skrutthuset förr eller senare. 

Det konjaksfärgade har ju varit en av mina komplementfärger både i klädväg som i inredning i många år, och när jag satte ner stolen i vårt vardagsrumshörna märkte jag till min glädje att kombinationen med den svarta stommen och det konjaksfärgade överdraget verkligen platsade här. 

Att den dessutom är både smidig och skön att sitta i, ger den ännu fler pluspoäng. En skön skönhet tillverkad i grannbyn. Det känns fint det. 


INLÄGG I SAMARBETE MED VARAX

VARAX HEMSIDA HITTAS HÄR
VARAX HITTAS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM


20161017

Ljuvliga ljushållare och lite jullängt.Hej nya oktobervecka.

Inredningslördagen triggade
verkligen igång mig och just nu känner 
jag mig riktigt taggad att ta tag i
ett som annat här hemma.

Som alltid så har jag en tendens 
att börja med myset, kanske inte det 
viktigaste allt lite viktigt ändå ;)

Senaste tillskottet i skrutthuset är 
alltså ett par enkla runda ljushållare.
Hade först köpt bara en men kände rätt 
snart att här behövs det minst två.
Gör sig än finare i grupp 
tycker jag.
Fina som dom är i all enkelhet
 men till julen drömmer jag om att klä
dem med enris eller annat grönt. Längtar.

Ja, sakta smyger de sig på, de första 
julförberedelserna. Har faktiskt satt igång
med första julpysslet och ska försöka
färdigställa ikväll. Om tid finns.


FÖLJ CAISA K. VIA