Image Slider

20161023

Oversized dunjacka.

Oh it´s so fluffy! 

Har fantiserat om på en oversized dunjacka att pylta på mig i vinter och när jag såg att h&m hade en länge variant på inkommande var jag inte sen att beställa.

För nån dag sen kom den på posten och ja, den är verkligen oversize och den är verkligen fluffig. Dotterns kommentar var; tja, den duger väl att ha som stugjacka, he he, medan jag tänker att den nog kommer att användas daglig dags när kylan sätter in på allvar. 

Har personligen alltid haft en förkärlek till lösa kläder i rejäla storlekar och denna jacka är kanske extra fluffy, men frysa kommer jag förmodligen inte att behöva och det är huvudsaken. Nu borde jag få införskaffat nåt varmare till fötterna med, men sen är jag redo. Så hello winter, du är väl inte min favoritårstid direkt, men detta år kommer jag förmodligen inte frysa ihjäl. Alltid något.


FÖLJ CAISA K. VIA 

20161022

En skön klassiker.- inlägg i samarbete med Varax -

Ni som följt bloggen minns kanske att jag i ett bloggsamarbete med Varax skrev om deras praktiska gårdsprodukter här i somras. Förutom gårdsprodukterna så har de också möbler för inomhusbruk och nu har jag glädjen att visa ett par av deras senaste nyheter här.
En konjaksfärgad fladdermusfåtölj.


Fladdermusfåtöljen är en klassiker som har tillverkats utan avbrott hos Varax sedan 1960-talet, en stol som i deras sortiment finns både i vuxen- och barnstorlek. Både stomme som överdrag finns i flertalet färgalternativ och det nyaste överdraget är detta konjaksfärgade överdrag i ett läderliknande material. Så vackert tycker jag.

Överdraget är så pass nytt att det inte finns ute hos återförsäljarna ännu, men är du intresserad av stolen och/eller överdraget så går du bara in i en butik nära dig och fråga om de kan beställa in så levererar sen Varax inom en vecka.

Varax har återförsäljare över hela Finland, och genom att skriva in din adress i sökfältet här så hittar du enkelt de butiker som säljer sortimentet nära dig. Bor du i Sverige så hittar du Varax produkter exempelvis hos Bygg hemma och Buildor.


En nyhet i Tuuliserien.


Vägghyllan i Varax Tuuliserie är en annan av deras nyheter. Hyllan tillverkas förutom i svart också i vitt. Hyllan hittas ännu inte ute i butikerna, men går redan att beställa och dyker upp hos återförsäljarna så småningom.

Gillar denna enkla variant av hylla med tre justerbara hyllplan. Perfekt för att placera stilleben och sånt på, och eftersom den inte är så djup så tar den heller inte så mycket plats. De gallrade sidorna ger hyllan karaktär och jag tänker att den är snygg att kombinera med de andra produkterna ur Tuuliserien.
En fladdermus i mitt hus.

När jag inför fotograferingen bar in stolen mitt vardagsrum så kände jag bara att denna fladdermus kommer att landa och stationera sig i skrutthuset förr eller senare. 

Det konjaksfärgade har ju varit en av mina komplementfärger både i klädväg som i inredning i många år, och när jag satte ner stolen i vårt vardagsrumshörna märkte jag till min glädje att kombinationen med den svarta stommen och det konjaksfärgade överdraget verkligen platsade här. 

Att den dessutom är både smidig och skön att sitta i, ger den ännu fler pluspoäng. En skön skönhet tillverkad i grannbyn. Det känns fint det. 


INLÄGG I SAMARBETE MED VARAX

VARAX HEMSIDA HITTAS HÄR
VARAX HITTAS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM