Top Social

- SIMPELT LEVERNE, KREATIVITET, HUNDAR, UNGAR OCH HEMBRYGGT KAFFE -

Image Slider

ANNONS

ANNONS

NÄR DAGEN ALDRIG RIKTIGT VAKNAR

torsdag, november 29, 2012

Mörkret håller ett ständigt grepp om novemberdagarna och fotoljuset är inte det bästa. Inatt har det då blivit kyligare igen och dagen idag har varit bra mycket ljusare. Solen har tom kikat fram en stund här under eftermiddagen. Härligt.

Här hemma börjar vi så smått förbereda för advent och lillajul. Stjärnorna har kommit upp i fönstret och julmusiken snurrar. I dagarna ska vi hämta in lite juldoft  i form av liten gran och hyacinter, men sen kanske det inte blir så mycket mer än så förrän närmare jul. Mysiga stämningsfulla juletid. Väntad och efterlängtad.

PREMIÄR

måndag, november 19, 2012

Ja så var julsäsongen 2012 igång här hos oss. I helgen har det varit både glöggpremiär, och fudgetillverkning, och idag har jag påbörjat årets första julpyssel. Oj oj, vad kul att pyssla och skapa! Jag njuter. Pysslet är annars ett litet experiment, men om det lyckas någorlunda ska jag dela med mig här om några dar. 

Det goda fudgereceptet hittade jag förövrigt i tidningen lantliv nr.13/2012. Ett riktigt julnummer med en massa läckra recept på både salt som sött, men också flera härliga julreportage bl.a från dessa kreativa kvinnors hem. Inspirerande och stämningsfullt.

NATURMATERIAL I NYANSER AV GRÅTT

torsdag, november 15, 2012

Siden sammet trasa ull...

Textilier är fabrikens tema för dagen, och ja, vad vore ett hem utan textiler? Under sommarhalvåret har vi dock vanligen rätt sparsamt med textilier [lättstädat], men under vinterhalvåret känns det härligt att få plocka in både mattor och fler kuddar. ´Textilier tillför värme och hemmet känns mer ombonat.´ För tillfället frossar jag i naturmaterial, gärna i toner av grått.  För mer textilinspiration, kika här.

JULEN DÅ OCH NU

tisdag, november 13, 2012
IT´S NOT ALLOWED TO COPY OR PIN MY PICTURES | COPYRIGHT 2012 | WWW.CAISAK.COM 

Har här på eftermiddagen suttit och bläddrat bland mina julbilder från tidigare år och inser att pappersstjärnor, gransriskransar och levande ljus är tre enkla julattiraljer som blivit tradition hos oss. 
För fyra år sedan hade vi mycket vitt till julen, medan jag i år drömmer om en jul i dova naturtoner - mycket grått och naturmaterial. Och så pappersstjärnor och levande ljus -såklart.

Hur tänker du julpynta i år?  Traditionellt, enkelt, naturligt, modernt...Berätta gärna!

TRETTISEX

lördag, november 10, 2012
IT´S NOT ALLOWED TO COPY OR PIN MY PICTURES | COPYRIGHT 2012 | WWW.CAISAK.COM 


Att vänta och längta - sånt tar tid. Även som det känns som jag har varit gravid en evighet denna gång så insåg jag för några dar sen att det ändå snart är över. Tänka sig. Om några veckor eller så får vi förhoppningsvis träffa den inneboende krabaten. Det ser vi framemot med förväntan, men också med en smula oro. Sånt är det bara. Livet. Man kan liksom inte ta nåt för givet ♥

Kiika knipsade igår en drös bilder på magen. Och ja, man blir nog aldrig van att stå framför kameralinsen, men det ändå roligt att ha lite ögonblicksbilder från vänta-längta tiden. Tack till dig fina systra mi!

STICKA EN PUFF

fredag, november 09, 2012

Stickade puffar hittar man lite varstans just nu, men varför inte tillverka en egen? Jag stickade denna redan  förra hösten, sen har jag av någon anledning inte fått fyllning i den förrän nu. 

Har använt mig av detta mönster. Testade då att använda mattväv som material [stickor i storlek 12] och måste säga att sticka i mattvävt  var faktiskt riktigt roligt, och så gick det  i raketfart. Sydde sen  ihop puffen, men lämnade övre upp övre sidan för att kunna fylla den.

I drops beskrivning står att man kan använda duntäcken till fyllning, men jag ville ha en något hårdare och kantigare variant av puff och köpte denna skumgummimadrass från jysk som jag sen delade på mitten så jag fick 2 st [30cmx120cm] bitar. Första biten formade jag till en rundel, fäste kortsidorna och stoppande sen rundeln in i puffen. Sen rullade jag ihop den andra biten till en korv och satte den mitt i puffen, dvs inne i den första skumgummibiten. Känns puffen ännu för lös kan man eventuellt fylla mitten med en kudde eller lite vadd... Sen  är det bara att sy fast  övre öppningen och PUFF så har man en puff! 
-

SOVRUM I FÖRVANDLING

torsdag, november 08, 2012

PÅ BILD: kuddar, samt påslakanset, ellos. Lampa, House Doctor. Överkast, h&m home.

Idag är det torsdag och sovrum är temat står på agendan inne hos fabriken. Här hemma håller jag som bäst på att förvandla vårt sovrum från grafiskt svartvitt till ett rum i milt industristuk. Vill till vintern skapa en varmare och  något mjukare känsla  i rummet genom att ta in en del murrigare textiler i olika beigea och grå toner. Vår ruffa sänggavel som vi tillverkat av gamla brädor samt denna vackra vägglampa från housedoctor kommer förhoppningsvis att tillföra rummet lite industristuk. Fler bilder när allt är på plats...


Så här ser det för tillfället ut i lillgrabbens hörna. Han sov för första gången i sin nygamla säng i natt och det gick superbra. Jag som grämt mig över att han inte kommer att vilja lämna sin spjälsäng... men nej han är så glad i sin nya säng, i vilken han som bäst nu tar sin eftermiddagsvila. Härligt att se hur dom växer och blir klokare dag för dag ♥

COMPACT LIVING & NOMINERING

tisdag, november 06, 2012

V A R D A G   H O S   O S S

Hej på er alla gamla men också eventuella nya läsare som kikar in. Hoppas ni har fått en fin start på dagen. Här hos oss har vi en råkall novembertisdag. Jag borde bege mig ut efter ved och elda lite, men istället målar jag Max´s  växasäng här på vår köksö.  Så kan det se ut när man bor 5 pinnar på 80 kvadrat och saknar varm garage / atelje´.


Ja om det är något vi verkligen saknat sen vi flyttade från vårt förra hus så är det just ett varmt garage.  Och då inte som förvaring för vår bil, utan vi hann bli bortskämda med en plats var vi kunde måla, skruva och dona utan att behöva leva mitt i det på samma gång. Men allt går om man ställer in sig - och jag är glad över vår rejäla köksö. Den är bra till mycket och sådär lagom hög för att inte vår spilivink till son ska slippa och röra ;)


... O C H   S Å   L I T E   F E S T L I G T   H Ä R   T I L L  S I S T !
Hösten 2012 har minst sagt varit händelserika veckor för enkla CAISA K. bloggen. Här tidigare i höst blev den nominerad till bästa inredningsblogg i Gloria blog awards och nu är CAISA K. en av tre nominerade i kategorin snyggaste blogg i bloggpriset 2012.  Känns fint och vill här sända ett varmt tack till juryn.
Nu har du som läsare möjlighet att rösta vilka bloggar du vill se som finalister i de olika kategorierna, samt att du också har möjlighet att välja vem som du skulle vilja se som vinnare för årets blogg 2012. Där kan man föreslå vilken blogg som helst. Länkar till alla nominerade bloggarna hittar du här och rösta kan du  göra  här.  

SKJUTDÖRR

måndag, november 05, 2012

V Ä L K O M M E N   N Y A   V E C K A

Fastän jag inte är så kreativ för tillfället så händer det ändå lite nu som då här på klemetsbacken. För några veckor sen fixade maken en skjutdörr mellan storstuga och barnens tillfälliga sovrum. En enkel variant av skutdörr tillverkad av spillvirke som sen fick en varm brun nyans när den betsades med bloom´s mellanbruna ekbets

Skjutdörrar har länge fascinerat mig och skulle jag nångång bygga ett nytt hus skulle jag gärna tillverka egna  robusta skjutdörrar i industristuk. Ett tips skulle då kanske vara att göra så att dörren går in i väggen  åt båda hållen, istället för utanför som ovan. På så vis tänker jag dörren inte skulle stjäla onödig väggyta samt också ljudisolera mer.
-

NOVEMBERMOOD

söndag, november 04, 2012

VÄLKOMMEN NOVEMBER

fredag, november 02, 2012

November månad är här - med regn och rusk. En månad som för många kan kännas både mörk och dyster. Men man får försöka göra det bästa av dessa murriga dagar och mörka kvällar. Om inte annars så nu känns det helt tillåtet att gå ner i ett lugnare tempo, bara sudda runt i raggsockorna här hemma, tända ljus/brasa, dricka varm glögg eller choklad eller också krypa under täcker med en bra bok.

Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där.Vi se ju inga stjärnor,där intet mörker är.
I ljusa irisringen,du bär en mörk pupill,ty mörkt är allt som ljuset med bävan längtar till.
Var inte rädd för mörkret, ty ljuset vilar där,var inte rädd för mörkret, som ljusets hjärta bär.

- ERIK BLOMBERG   UR DIKTSAMLINGEN JORDEN 1920

Med önskan om en lugn och fin allhelgonahelg