Top Social

- SIMPELT LEVERNE, KREATIVITET, HUNDAR, UNGAR OCH HEMBRYGGT KAFFE -

Image Slider

ANNONS

ANNONS

TRÄ

lördag, september 29, 2012


Godmorgon septemberlördag!

Jo. Jo. Var just ute i förrådet och kollade vilken av alla gamla dörrar som kunde passa bäst till mitt dörrprojekt. Fick då konstatera att alla dörrar var för smala. Äsch då. Nu blir det till att bygga en ny dörr. Tänker mig nåt i stil med detta. Frågan är nu om jag ska måla den grå som jag tänkt eller kanske bara stryka på nån typ av träbets...? Skulle kunna passa lika bra. Som alltid om hösten är jag småkär i trärena detaljer  -  tycker det tillför en varmare, mjukare känsla till rummet/hemmet.

GRÅSKALA

fredag, september 28, 2012

Fredagmorgon...

det är tyst, 
ovanligt tyst i stugan 
och jag sitter här med mitt morgonkaffe
N J U T E R
-
En skön början på veckans bästa dag.
I helgen ska jag försöka ta mig an en av dörrarna jag drömt om att få restaurera.
Efter en del funderande angående färg så är nu en burk grå hemma.

LÄNGTAR ATT FÅ SÄTTA IGÅNG
att få vara kreativ
i sakta mak, men ändå
vara kreativ

fin fredag till dig

BELYSNING

torsdag, september 27, 2012
Ovanför matbordet hänger tre stycken varmluft - billiga papperslampor som ger ordentligt 
men samtidigt ett varmt ljus, som vi kan dimra ned vid behov. 
I hörnet bakom hänger ljusslingan från Granit, som främst fungerar som mysbelysning kvällstid.
Ovanför diskbänken satte vi alldeldes nyligen upp arbetslampan tertial
dessa har vi likaså kopplade till dimmerfunktion vilket gör att dom också fungerar fint som 
stämningsbelysning de gånger de inte behövs i arbetsbelysningssyfte.
Ovanför köksön hänger en sladdlampa från clas ohlsons om ger ordentlligt med belysning när man jobbar. 

En av de positiva sakerna med att bo i ett renoveringsprojekt är att man verkligen uppskattar när saker blir färdigställda. I början av veckan fick vi äntligen el till vårt sovrum - och jag säger bara; härligt med ljus och skönt att slippa ha slingrande skarvsladdar på golvet. Yeey!

Belysning är förresten dagens tema inne hos fabriken. Belysning är en liten utmaning, och något jag gärna skulle lära mig mer om. Här hemma hos oss är det nog mest standardlösningar som gäller. Är inte så förtjust i spottar o dyl, och därför har vi mestadels vanliga uttag med dimrar i de flesta rum. Sen får man själv bestämma var man behöver arbetsbelysning, punkbelysning, stämningljus etc. Själva lamporna är inte heller några lyxiga grejer, utan ett hopplock av DIY, loppis, classes och ikea. 

Det var min dos ljus till febriken för denna gång. Nu ska jag ta mig en titt på andra medlemmars tips och idee´r och samla på mig sinpiration till övriga delar av vårt hus. 

ONSDAGSDRÖMMAR

onsdag, september 26, 2012
Dagens tips - hos h&m home hittas detta ljuvliga örngott. Tänker att  kudden kommer att passa fint i soffkroken. Den får bli ett förmånligt alternativ till den ack så vackra by nord kudden jag länge drömt om. 

Halloj denna halvmulna septemberonsdag. Har sitter jag och drömmer.  Har så många idee´r och projekt jag skulle vilja färdigställa - Vill bygga en sänggavel, fixa en lampskärm och restaurera ett par dörrar etc... Sen är nog orken inte helt hundra just nu. Men nog det kliar i fingrarna - oj oj vad jag längtar att ha energi och ork att dona och greja igen. Nåja, tids nog kommer förhoppningsvis den dagen, även om det ibland känns som en oändlighet innan det är så dags :) Kan än en gång konstatera att kreativitet är livskvalitet för mig - mår bra, blir lyckig av att få/kunna arbeta och skapa. 
Nu lite gott eftermiddagskaffe - sånt kan också vara livskvalitet. Man får försöka fånga de små guldkornen i varje enskild dag, eller hur?  En fin fortsättning på onsdagen till dig som kikar in.

GRÄSMATTA & STEINREISO

måndag, september 24, 2012

Allt har sin tid - allt tar tid. Ja hösten är här och sakta men säkert blir det till att avrunda årets trädgårdsprojekt. Man har ju alltid så mycket planer på våren, sen nångång under sommarens gång inser man att de allt tar tid och man hinner nog int så mycket ändå. I sommar har jag heller int varit den mest kreativa kvinna utan mest sprungit efter vår spilivink till son. Allt har sin tid. Maken har jobbat dessto mer. Han har grävt och fixat grusgångar, gräsmatta och steinreiso. Nu känns det som vi har en någorlunda grund att fortsätta från i nästa vår. För idee´rna och planerna tar ju aldrig slut, eller hur? Tänker dock att gården ska få ha kvar så mycket som möjligt av sin forna form, inte för rakt och precist utan sådär lagom vildvuxet och naturligt.

WALLDESIGN.FI

onsdag, september 19, 2012

Fick häromdagen ett mail av Linda och Paulina - två kreativa småbarnsmammor som under föräldraledigheten grundat  walldesign.fi - en webbshop som säljer prints för livets olika tillfällen.
Jag fick möjlighet att välja ut någon av deras produkter och föll för printen ´i det enkla bor det vackra´. Just dessa rader har ofta funnits i mitt huvud under flera av mina inredningsprojekt, men tycker uttrycket också passar bra in  i många andra sammanhang.
Det jag speciellt gillar med walldesign.fi är att man kan köpa prints till schyssta priser. Likaså tycker jag det är roligt att man hittar en del svenska dito i deras sortiment, det är nämligen något jag ibland saknat på marknadern. Vill du se fler av de kreativa småbarnsmammornas produkter så rekommenderar jag dig att ta en tur in till deras hemsida, och varför inte gilla walldesign.fi på facebook?!

FORMEXFAVORITER 5/5

måndag, september 17, 2012
Bilder fotade med tillstånd från io scandinavias monter
-
Avslutar min formexrapportering med ett par bilder från snyggaste utomhusmöblemanget som kommer från io scandinavia. Ja dom hade en massa coola produkter i sitt sortiment bl.a krukor i olika form och storlek, men mitt hjärta bankar då lite extra för deras enkla men otroligt vackra möbler i fiberbetong. Lika trendiga som tidlösa pallar, bord och bänkar som passar bra både inne som ute. Fler bilder hittar du på deras hemsida eller varför inte bläddra i deras senaste katalog.  Znyggt!

SUNDAYMOOD

söndag, september 16, 2012

Hösten betyder nystart på många plan. Nu är fabriken igång igen, och med nya taggade dragare vid spakarna. Det känns tryggt att få lämna över till dessa kreativa kvinnor - kan inte bli annat än bra!
Bjuder på lite söndagsstämning inne hos mig, en riktigt lyxig söndag för övrigt. Började med lite choklad till morgonkaffet, och fortsätter med att vi är bjuda på både lunch som kalas under dagen. Sånt denna septembersöndag.

GÖR EGNA ETIKETTER

lördag, september 15, 2012
-
Pimpa dina burkar med egen designade etiketter. Någon undrade varifrån etiketterna kommer och dessa är en variant som jag själv knåpat ihop mha Photoscape. Enkla pappersetiketter som kanske inte håller i åratal, men med tanke på att ett ark med etiketter kostar mindre än 1 euro att printa, så tänker jag att man alltid kan printa ut nya ifall de blir slitna. Här följer en ungefärlig beskrivning på  hur jag gick till väga:

1.Öppna REDIGERAREN i PHOTOSCAPE 
2.Ta in en jpg fil, gå till BESKÄR och ställ in i VALFRITT FÖRHÅLLANDE [tex 250 x 150px]
3.Gå till HEM - FILTER - och färglägg hela filen VIT 
4.GÅ till OBJEKT och forma en oval/rund svart etikett [mha av rundeln som finns längst ner till vänster i stapel nr.2.] på den vita jpg-filen. Vill man hellre ha en fyrkantig etikettvariant, kan man använda kvadraten som finns  i mitten på rad 3.
5.Stanna på OBJEKT och tryck på T i stapel nr.1 välj typsnitt, sätt i valfri text och spara sedan  filen.
6.Byt sen ut text till nästa etikett samt spara med nytt namn. Upprepa sen detta tills du har så många olika etiketter du behöver.
7.Gå till UTSKRIFT och TUMNAGELSUTSKRIFT, ställ in tex: Rader per sida: 6, Kolumner per sida: 2. Bild fullstorlek.
8.Plocka in alla jpg filer dvs de olika etíketterna
9.Printa slutligen på hela tarraark i storlek A4 [tarraark kan köpas i bokhandeln för 25-50cent/st]
10.Klipp ut de olika etiketterna för hand
11.Pimpa dina köksburkar genom att klistra fast etiketterna. Klappat och klart!


SEPTEMBERKÖK

fredag, september 14, 2012

När jag för nästan ett år sen satt och skissade på vårt kök så planerade jag in öppna hyllor ovanför diskbänken. Sen skulle det ta till september innan den [ja, det blev bara en]  sist och slutligen kom upp. Har nämligen tyckt jättemycket om den tomma kakelväggen och har ibland funderat om vi alls ska sätta upp nån hylla. När den  nu väl är på plats känns det dock riktigt bra. Med ens har vi rätt mycket mer bänkyta i vårt enkla kök, vilket aldrig är fel. Lamporna har likaså kommit upp - behövligt  med tanke på att vi nu går mot mörkare tider.
Nu ska jag värma upp ugnen och ta och baka något gott till fredagsmyset. Sköna, slappa, småregniga fredag - jag njuter.

En riktigt fin helg önskar jag dig!

TACKSAMHET & TONER AV GRÅTT

onsdag, september 12, 2012
-
´Ingen känner dagen förrän solen gått ner´

VI KAN BEHÅLLA GÅRDAGENS ERFARENHETER
OCH VI KAN LÄGGA PLANER FÖR MORGONDAGEN
MEN DET ENDA VI VERKLIGEN KAN TA STÄLLNING TILL ÄR NUET.
ALLTING FINNS I DETTA EVIGA NU
HELA MÄNNSKLIGHETENS HISTORIA OCH FRAMTID
-- BENGT JACOBSSON
-
Ont i ryggen är resultatet av gårdagens gräsmattefix, och idag har vi  mest hängt här i vår soffhörna. Några timmar senare känns ryggen allt bättre och här sitter jag nu och förundras över livet. Tacksam över alla fina människor, kända som okända som på nåt sätt finns i mitt  liv. Vill rikta ett speciellt tack till dig okända fantastiska människa som idag satte guldkant på min helt vanliga onsdag. Livet är ett förunderligt äventyr fullt av spännande möten. Livet är rikt ♥
-
Ovan några bilder från vår vardagsrumshörna i höstsskrud. Jag har varit på skattjakt ute i förrådet och fann till min lycka både lurvigt fårskinn och gråa kuddar! Nu börjar soffhörnan kännas så där lagom inbjudande. Jag säger - Välkommen hösten!

EN KVISTIG LAMPSKÄRM

måndag, september 10, 2012

Efter en  riktigt skön helg så är det måndag igen. Jag passade på att pyssla med mina kvistar, som nu har blivit en lampskärm. Håller på och höstpiffar lite i vardagsrumsdelen och byter ut det svartvita mot olika toner i grått och trä - och lampskärmen  är en del av denna förvandling. En förvandling som dock ännu inte är riktigt klar... men blir förhoppningsvis så småningom.

Att återanvända och/eller skapa med material från naturen känns nästan alltid bra. Kostar oftast inte många slantar och resultatet är unikt. Och om man sen tröttnar och vill förnya så behöver man ej heller ha dåligt samvete för att man betalat mycket pengar för saker och ting. Nedan följer en liten beskrivning om nån annan känner för att göra en liknande kvistig sak:

* EDIT Punkt nr 2: Klipp två cirka 60 cm långa stumpar av hålbandet.

ELD

lördag, september 08, 2012

Septemberlördag och det börjar bli kyligare utomhus. Vi har ännu inte satt på värmen och man märker att det är kallare än vanligt när man sätter ner fötterna om mornarna. En brasa i kakelugnen ger både värme och mys. Höstfeelings.
Nu ska jag plocka fram mina kvistar och ta och pyssla lite - en riktigt skön lördag med andra ord. Hoppas du också får en fin septemberlördag.

LJUMMEN ÄPPELKAKA & ISKALL MJÖLK

fredag, september 07, 2012

Igårkväll tog vår äppelsugna dotter och trampade iväg till mommos & moffas och plockade hem en höstmogna äpplen. Supergoda att smaska på men likaså en fin ingridiens i olika efterrätter och bakverk. Efter veckostädningen har vi nu rört ihop en klassiskt långpanna med äppel. Just långpannekaka med äppel var en kaka som pappa ibland rörde ihop förr i tiden när jag var liten och mamma kvällsjobbade. Precis som förr, njuter vi nu av nybakad äppelkaka och ett glas ikall mjölk. Nostalgi. Receptet för dagens kaka hittade jag här.

En annan kaka. Medan jag höll på och städade hörde jag på lokalradion där Uffe i sin tur tipsade om sin variant av äppelkaka. Kakan låter enkel men samtidigt riktigt spännande och till helgen ska här köpas hem vaniljstång och grädde och så ska vi ta och testbaka Uffes franska äppelpaj  samt göra tillhörande vaniljsås. Känner på mig att det blir en god helg det här. Jo. Jo. Tacka vet jag äppeltider.

EN FIN HÖSTMORGON

onsdag, september 05, 2012

-
Behövde lite kvistar till ett DIY projekt jag planerar göra och vi började så vår onsdagmorgon med en tur i skogen. Där var så vackert och både grabben och njöt. Han gick där och strosade och sjöng medan jag plockade mina kvistar. Slår mig varje gång jag tar en tur ut till skog och mark - att detta borde jag/vi göra oftare. Det gör så gott för både kropp och själ.  På hemvägen körde vi sakta sakta genom höstskog och gula sädesfält. Hösten är på nåt sätt lite vemodig men också  rysligt vacker.
Nu är vi hemma igen - med en korg full av kvistar som ska tvättas, torkas och sen förhoppningsvis bli någonting annat än bara en hög med kvistar. Den som lever får se. 

MY NEW BAG BY GEDIGO

tisdag, september 04, 2012
-
Tack för alla grattishälsningar angående nomineringen till Gloria Blog Awards - Så fina läsare jag har! 
Idag bjuder jag på ett par bilder av min nya fina axelremsväska från Gedigo. Denna blogg är eller kommer nog aldrig att bli nån modeblogg [skulle nog bli  en rätt tråkig sådan eftersom min garderob mest består av svarta basplagg] men jag gillar dock enkla gedigna accessoarer och Gedigos vackra väska är just en sån som funnits på min önskelista en tid. Har använt väskan nu under ett par veckor och behöver jag säga att jag lajkar! Tillverkad i mjukaste renskinn följer den kroppen och man vet knappt av att man har den med. Perfekt för såna som jag som oftast har småpojke och annat att bära på. Om någon undrar, jo jag är kanske något rundare än i vanliga fall. Och rätt mycket tröttare. Men lycklig ♥

FORMEXFAVORITER 4/5

måndag, september 03, 2012
Bilder fotade med tillstånd från Ernst monter

En annan favorit på Formexmässan var Ernst´ monter. Gillar hans enkla produkter som är tillverkade i äkta ärliga material. Har med intresse följt årets upplaga av Sommar med Ernst och fascineras av hans ständiga uppfinningsrikedom. I år blev jag  speciellt inspirerad av denna bänken och det är något jag själv önskar hinna göra nån gång framöver.