Recent Posts

20120731

TAVLOR MAN BLIR GLAD AV


Tanken som slog mig när jag gick på årets gammaldagstorg var: Wow vilken stor skara duktiga hantverkare och designers vi har här i nejden! Fanns så mycket jag hade kunnat plocka med mig hem. 
-
Terese Bast´s illustrationer  är ett fint exempel på detta. Ooh, jag bara diggar hennes alster! Ljuvliga illustrationer som man inte annat än blir glad åt. På väggen i barnrummet hänger nu ängel [pink] ur maatuska serien samt en glad groda ur serien djurmotiv. Aj lajk!
-
Övrigt på bilderna : Sittdyna i form av knapp, Tiimari. Rosa burk, Lenas shop. Grön burk, Katarina Maria. Ljusslinga, Blossom. Bokhylla, bord och stol, Ikea

20120730

EN BÖRJAN

-
Idag har jag börjat inreda en smula i barnens rum. Här en bild från dagen när jag hade renbäddat våningssängen med röd- och vitprickiga lakan och svartvita kuddar. Det blir dock mer färggrant än såhär. Ikväll har jag sytt några kuddfodral av äppeltyget samt fållat gardiner. Sen ska jag ännu försöka få in både grönt och knallrosa. Ett riktigt mönster- och färgfyrverkeri är det tänkt att barnrummet ska bli. 

20120725

DET TAR SIG

-
Här har bloggen gått och tagit sig lite semester medan vi donat på här på nedre plan. Efter dagar av jobb med tak, väggar, golv och lister så har vi idag haft en dag när vi bara varit. Skönt och välbehövligt. 

Dagarna som varit har varit rätt dryga. K-A-O-S är väl ett ord som beskriver läget rätt väl, när man bor fem personer på de 80 m2 man samtidigt ytrenoverar. I vissa stunder har jag känt mig en smula uppgiven, men visst är det härligt när man sakta med säkert märker att det tar sig. Än finns en del målande, listande, städande etc , men just nu gläds jag mest åt att ha ett fungerande kök igen. Sen när allt är ordnat ser jag framemot att ta tag i inredandet. Ska bli så kul!

20120720

HÄRLIGA HÖSTNYHETER HOS H&M

Kollage med produktbilder från h&m home
-
Nu hittar man härliga höstnyheter också hos h&m home.  Påslakansfreak som jag är så finner jag förstås alltid nåt jag gärna skulle vilja ha i denna kategori. Ljuvligt är påslakansetet med hunden, men också dessa två är otroligt fina alternativ till barnrummet. Att h&m home satsat på just barntextiler i år, känns roligt.

Glasburkarna som finns i två olika storlekar är jag grymt sugen på. Tror jag ska klicka hem ett par sen när den värsta renoveringsröran lagt sig och inredningssuget infinner sig. Längtar.

PS. Kika in hos h&m home för att se mer av deras inspirerande höstkollektion.

20120717

SOFFA TILL SALU

-
Vi säljer nu vår vita lädersoffa, eftersom vi inte har plats för den efter renoveringen. Den är i sgs nyskick, använda i cirka 1/2 år.  Är du intresserad så hittar du mer info här.

20120716

FÄRGGLATT INNE HOS BARNEN

På bild: Ljusslinga, jabadabado, hittas hos Blossom. Bokhylla inklusive skrivbord, Expedit, Ikea. Burkar, Färg och Form, hittas hos Lenas shop. Gul pall samt prickigt påslakan, Ellos.
-
Idag har bror snickare och maken s.g.s färdigställt vårt sovrum, och jag håller som bäst på att städa ur för att vi ska kunna flytta in i natt eller imorgon bitti. Sen står färdigställande av vårt tidigare sovrum i tur. Det ska först fungera som stora barnens sovrum, och den dag de flyttar upp på vinden får lillabror överta. 

Här lite inspiration på hur jag tänkt att det ska bli. Vit bas, med en massa färgglada detaljer. På dagens stadsrunda hittade jag ett par ljuvliga färgglada dito i två av stans ljuvliga inredningsbutiker - Ljusslingan som syns på bilden finns hos Blossom, och de rosa molnburkarna hittas hos Lenas shop

20120715

DONAT & DEKO

-
De senaste dagarnas röj inför inkommande renoveringsvecka[/or]  gör att jag känner mig en smula matt. Samtidigt väntar jag innerligt på att få nån ordning på vårt bo. Tills vi är där väntar dock en hel del jobb. Pjuh.
-
Efter lite garderobsplanering ska jag nu krypa till sängs med senaste Deko lehti, där alla objekten från årets bostadsmässa i Tammefors. Vi är på väg till Tammerfors om några dagar, om  eventuellt blir det en sväng till mässan. Har du varit där/planerar besöka mässan? Berätta gärna!
-
PS. Mina personliga favoritobjekt från fjolårets bostadsmässa hittar du här.

20120713

ELLOS HÖSTEN 2012


Eget kollage med produktbilder från  Ellos
Bilderna publicerade med  tillstånd
-
Oj oj oj. Nu släpper inredningsbutikerna sina höstkollektioner och en butik som verkligen har en massa fint i år är Ellos. Om vi nångång kommer så långt så vi får färdigrenoverat i storstugan så drömmer jag om att måla vårt nordenbord svart, placera det mitt i rummet och sen plocka ett halvt dussin vita pinnstolar runtom. Om. Nångång. 
-
Tips! Med en svartvit bas är det enkelt att plocka in lite liv i form av färgglada prylar. Grönt är både piggt och fräscht. 
-

Eget kollage med produktbilder från  Ellos
Bilderna publicerade med  tillstånd.
-
Ni som hängt här ett tag minns kanske att jag hade pippigult här i våras. Sen svalnade det litegranna, men nu när jag såg Ellos svartvita pläd med gul kant blev jag riktigt sugen att köra vidare på temat. Vi får se.

20120712

LAKRITSVÄGG

Inspirationsbild ur elle interiör 2 | 2012
-
Efter månader av planering är jag äntligen på gång med svarta fondväggen i vårt blivande sovrum. Allt är tejpat och klart och bara min kompanjon bestämmer sig att ta middagsvila så tänker jag köra igång. Bilden ovan har funnits i min inspirationsmapp i flera år. Gillar ju kombinationen svart-vitt som mjukas upp med trärent.
-
I övrigt håller jag på och packar ihop vår bohag för att vi så småningom ska kunna ta tag i golv och annat fix som lämnat. Tråkgöra, och en av baksidorna med att bo mitt i renoveringsröran. Men å andra sidan har det passat bra denna vecka när solen inte behagat visa sig särskilt ofta. 

20120710

LISTOR & HÖSTFUNDERINGAR


Min vän som också är i renoveringstagen hade gjort helt fenomenala att-göra-listor, och jag har apat efter och hängt upp lååånga listor i nedrevåningens alla rum. Yeh! Det finns som ni ser att göra i vår renoveringsröra. Sen har jag också hunnit börja planera lite inför hösten fastän jag vet att vi har en hel del sommar kvar ännu.
Men dagarna går snabbt och om någon vecka eller så, väntar lite nya äventyr för stora som små. Tror det blir riktigt bra.

20120707

TA VARA PÅ VARENDA MINUT


Nu börjar våra rosbuskar vara överblommade och sakta slår det mig att  kort är den - vår finländska sommar. Visst har  vi förhoppningsvis många härliga sommardagar kvar, men ändå så går dessa sommarveckor så snabbt. Det gäller att njuta varenda minut av allt det ljuvliga sommartiden erbjuder.  

20120706

ISKALL RABARBERSAFT


Sommaren kom till sist ändå, och det med råge. Puh. 30 plusgrader här hos oss i dag, och iskall raberbersaft i skuggan gör gott. Lagom surt och läskande. Använder mig alltid av Leilas recept när jag gör  rabarbersaft, och receptet hittas här.
-
Nu softar vi lite här och ikväll ser jag framemot loppisracet i purmo. Ska bli skoj!

20120705

EN RIKTIG SOMMARDAG

THIS PICTURE IS NOT ALLOW TO COPY OR PIN - COPYRIGHT 2012  - WWW.CAISAK.COM
Glada sommarsmutsiga äventyret Max

Pjuh! Här har vi haft riktig sommarvärme idag. Man ska nog inte klaga när sommarn äntligen visar sig från sin bästa sida, men nog blir man allt lite matt av att  vara ute dagar som denna. Vi passade på att ta en siesta mitt i dan. Det gjorde gott.


Sen har vi hunnit med lite plask i baljan och killen var nöjd. Balja duger ännu lika bra som ett dopp i ån. De senaste åren tycker jag att vi har tillbringat sommardagarna vid byn simplats, men nu är de äldre barnen så pass stora att dom klarar sig själva, och det är så lite annorlunda. I nästa år eller så, när max växt till sig lite, då blir det nog säkert  ´ååge´ sgs varje sommardag igen. Är glad att vi har en så fin simplats så pass nära till hands.

Medan max badade passade jag på att ta ett fotbad, och fötterna blev nästan som nya igen. Är ett barfotabarn som helst går utan skor hela dagarna, och fötterna är typ svarta nästan jämt. Systertyckte häromdan att jag borde ta ett fotfoto  hit till  bloggen - men jag lovar bespara er från detta ;)
-
Nu blir det Sommar med Ernst. Såklart. Tycker det ska bli riktigt spännande att följa arbetet med denna ruffa kraftstation!

PEDN


Efter år av funderande har en ny ped [cykel] äntligen införskaffats - det blev en klassisk cykel i två av mina favoritfärger svart och brunt. Min lilla kompanjon behöver ju också få plats på cykeln och dagens projekt är att piffa till min 30 år gamla orangea cykelstol så att den matchar vårt nya färdmedel.

20120704

JULINATT I TRÄDGÅRDENEtt par bilder från vår trädgård sent igårkväll när jag hämtade in byket. Maken har byggt oss ett enkelt klädsnöre och nu kan jag äntligen hänga byket utomhus. Jag gillar. 
Satt sen en stund ute på bastutrappan och funderade över livet. Just nu är livet med en ettåring i huset intensivt. Vi har en företagsam grabb med massa spring i bena, och det är så fullt ös hela dagarna. Det blir inte så mycket tid över till att greja med annat. Och när han väl slutit sina blå om kvällarna, då har liksom lusten att ta i målarpenseln slocknat. Då njuter jag att bara vara. Tid kommer. Tids nog.

20120703

GRUSGÅNGAR, GRÄSMATTA & KVIST

foto | camilla © www.caisak.com 
-
Efter regn kommer sol. Härligt. Här har min man under ett par dagar jobbat med vår gårdsplan. Han fixar till stadiga grusgångar som ska hålla att köra på också i tötider, samt jämnar till gräsmattan. Det blir ju alltid värre till en början när man drar igång ett sånt här projekt, men sakta med säkert blir kvadrat efter kvadrat uppredd. Kvisten har varit i så dåligt skick, att den måste rivas. En ny ska då så snart som möjligt återuppbyggas.  Arbetet på gården fortsätter...

20120702

PÅ GOLVNIVÅ

foto | camilla © www.caisak.com 

Delar av betonggolvet i vårt nuvarande hus, rättare sagt kök och sovrum blev inte helt bra, vilket gör att det är svårskött. Därför planerar vi nu att sätta ett annat golv på.
Känns lite lessamt eftersom vi gillar betonggolv. Det är och kommer att vara förstahandsval. Alltid. Mitt andrahandsval skulle kanske vara högblankt kritvitt trägolv, men med småbarn i huset känner jag att det praktiska får gå före det estetiska och vi fnular nu på att sätta in en rätt ljus  plastmatta av imiterat trägolv. Tror att det blir helt okej val ändå - tänker att den mjukar upp den svart-vita färgskalan som annars är bas i vårt hem.