Top Social

- SIMPELT LEVERNE, KREATIVITET, HUNDAR, UNGAR OCH HEMBRYGGT KAFFE -

Image Slider

ANNONS

ANNONS

TID FÖR FEST

onsdag, maj 30, 2012
-
Snart är sköna sommarlovet här, vilket för många också betyder att man äntligen får sin examen. I samarbete med Herr Snellman tipsar jag idag om en enkel examensdukning. Låt naturen tala och ställ festbordet ute i det fria. En bord dukat med festlig vit duk, grönt från naturen i kombination med ljuvligt udda porslin. 
--
s m ö r g å s t å r t a n
FESTBORDETS FESTLIGASTE


En smörgåstårta på festbordet är något som går hem hos de flesta gäster. Komplettera sen med annan plockmat och du har en enkel men bra grund för ett festlig examensbord. Hos Herr Snellman hittar du både recept  på denna enkla goda smörgåstårta, men också flera andra smörgåstårtor. Check it out.
--
Du kanske tänker att det är svårt att  göra smörgåstårta, men  Herr Snellman försäkrar som så
´att kan Herr Snellman så kan du´
-
Det ljuvliga porslinet i olika gröna toner kommer från Lots Living samt Chic antique som säljs hos nejdens härligaste blomsterhandel; Sunds trädgård

HÄGGEN BLOMMAR

tisdag, maj 29, 2012
-
SMAK AV SOMMAR
våren ger vika och sommaren tar vid
vilken ljuvlig tid vi lever i

______________________________________________________________________________________________

KNAPP I KERAMIK

måndag, maj 28, 2012
-
Puh! Äntligen funkar både bloggen och mail igen. Inte skoj när det strular.
Har fått flera förfrågningar varifrån jag köpt keramikknappen, och för alla er som undrar kan jag berätta att den hittade jag i en ljuvlig keramikbutik vid namn Mythos Ceramics på Platanias, Kreta
-
Inne i butiken hade dom en hel vägg full av dessa ljuvliga knappar i alla möjliga färger och flera storlekar. På butikens facebooksida under foton och mythos ceramics 2012 hittar ni glimtar från knappväggen och övriga butiken. Jag rekommenderar verkligen ett besök till Mythos Ceramics om ni reser till Kreta.
-
I butiken tipsade försäljaren också om att man lätt kan förändra utseende på knappen genom att byta ut bandet till nån annan färg eller annat material.
-
Nu ut i solen och planera gårdsplan.
MÅ SÅ GOTT

___________________________________________________________________

MIN BROR SNICKAREN

söndag, maj 27, 2012
-
Snart avlut på denna härliga sommarhelg, där vi hunnit med lite av varje. Bl.a ett besök till artesanutbildningens vårutställning i Terjärv. Varje år blir man lika fascinerad över studerandenas välgjorda arbeten.
Min bror som blir klar med sin artesanutbildning i vår hade gjort en säng i slutarbete. Jobbat från skratch -,ritat ner idee´rna i 3D programmet rhinoceros och sen utgående från ritningarna tillverkat sängen + tillhörande bänk i minsta beståndsdel. Snyggt jobbat, freddiboy!

LJUVLIG LITEN LINTOTT

lördag, maj 26, 2012
This picture is not  allow to copy or pin -  www.caisak.com - Copyright 2012 
-
Vår älskade spilivink
MED EN MASSA SPING I BENEN

Maxens andra sommar.
Det är full fart ner för backen, medan det vita håret fladdrar i nacken.
Ska bli spännande, roligt och garanterat rätt fartfyllt att få uppleva sommaren 2012 med dig.

sol och sovrumsplaner.

torsdag, maj 24, 2012

---
Nu verkar det äntligen som att sommarn håller på att sätta bo också här i våra breddgrader. Bra så, lagom till att barnen får sommarlov. Ska bli riktigt skönt att få ha stora barnen hemma hela dagarna - då blir det lite mera variation här. Just nu händer inte så mycket om dagarna, annat än att jag jagar lillgrabben och han jagar mig. Snabb som en mus är han också, och ibland känns det som om han hinner rodda till lika mycket som jag försöker reda upp ;) Nån som känner igen?


I barnens tillfälliga rum, [planerar att dom så småningom ska få egna rum på vinden] väntar vi nu bara på att tapeten ska anlända så vi får färdigställa med lister och annat småkrafs. 

Väntar så på att få ta och sätta tid på piffet och inredningen. Barnrum är ju alltid lite extra kul. Nu har sängarna bara typ blivit inställda, så det finns en hel del att göra, bl.a  förvaringen måste vi få ordning på. 
Dessa svartvita fågelgardiner från jotex ska fungera som en liten avskiljare mellan barnens sängar, medan en hissgardin i samma tyg ska få plats i fönstret. Det blir en mixat och mönstrat i en svartvit bas, sen är det ju det där med gult??? Mitt-i-allt känns det mycket avlägset....
-
Bild lånad från jotex


Och ja, det är inte bara barnens rum som måste få en hjälpande hand eller två, just nu känns det som det finns oändligt massa jobb både på utsida som insida. Sakta men säkert blir saker och ting mer och mer färdiga - Helt färdiga blir vi nog kanske aldrig ;)

____________________________________________________________________________________________________________

SOMMARKÖK

söndag, maj 20, 2012
-
En mulen småregnig söndag, men vad gör det?
JAG HAR JU SOMMAR HÄR INNE I MITT KÖK
-
Ställde vita pelargoner i udda krukor på rad i vårt köksfönster och sommarn flyttade in i vårt hus. 
I nästa vecka ska det fixas ett fönsterbräde  till vårt andra köksfönster, och så ska jag fylla på med pelargoner även där.
Borde också få fixat gardiner till köket, funderar på svarta rullgardiner, men vet inte om det blir  för mycket svärta...
Mer om det en annan dag.
-
Önskar dig en skön söndag
STILTJE

fredag, maj 18, 2012
´Lycka är att få plocka in grönt från trädgården´
-
Godmorgon denna mysiga majfredag.
-
Lillgrabben trött av gårdagens lek och bus med kusinerna har sovit länge och väl så mor i huset har hunnit äta morgonmål i lugn och ro. Vardagslyx. I vanliga fall känns det som om det är 110% från tidig  morgon till sen kväll, så man njuter verkligen av såna morgnar.
-
Har blivit något av stiltje här på bloggen, men så brukar det oftast bli när våren och sommaren tar över. I vanliga fall skulle väl maj månad vara fylls av trädgårdsposter, men i år har maj månad varit kall och trädgårdsarbete har inte lockat  mycket förrän nu. Att vi sen för tillfället har en arbetsplats till trädgård gör att det heller inte är såå inspirerande att fota. Ser dock fram emot att få göra iordning grunden i år - gräsmatta och grusgångar ska åtminstone bli upppiffade, sen få vi se vad vi hinner med mer i år på trädgårdsfronten. 
-
Idag är stora barnen lediga, och jag tror att vi ska satsa på lite bullabak. Passar bra en sådär lagom regning dag som denna. Skön fredag till er alla.
___________________________________________________________________

MORSDAG

söndag, maj 13, 2012
-
Hej på er alla!
-
Väl hemma efter en fantastiskt skön och vecka på Kreta. 
Vi har vilat solat skrattat och haft det riktigt gott.
Missade dock det Grekiska köket eftersom jag totalt tappat smaksinnet efter en envis förkylning, 
men det är småsak.
Huvudsaken att resan gick väl. Mest av allt är jag fascinerad hur fint det gick att resa med vår ettåring.
Dom anpassar sig fint de små liven.
-
-
Idag firar vi morsdag och jag har blivit uppvaktad med härliga egenhändigt gjorda kort och blomma
Nu grejar dom i köket och fixar lunch.
L Y C K A
-
En riktigt fin morsdag till alla mammor där ute
___________________________________________________________________
EN LÄNGTAN EFTER GRÖNT

torsdag, maj 03, 2012
KIKA, MAX OCH ME
---
Det mesta är packat och klart  riktigt snart åker vi
MOT SOMMAREN
-
Kansek uppdaterar jag om möjlighet finns, annars hörs vi igen om några dar
Allt väl.


____________________________________________________________________________________________________________

1:A MAJ

tisdag, maj 01, 2012
DON´T COPY OR PIN MY PHOTOS WITHOUT MY PERMISSION. COPYRIGHT © WWW.CAISAK.COM-

välkommen 
MAJ MÅNAD
-
Årets första maj blev en solig men rätt blåsig och kall dag. Här är vi ännu rätt krassliga och har mest bara skrotat inne, och njutit av solen som kikar in genom våra fönster. Nu väntar vi bara på värmen så vi kan börja måla lite tak- och golvlister utomhus och sen få dom på plats i stugans alla rum. Väntar också på marimekkotapeterna som ska anlända denna månad. En av den ska få plats utefter väggen till höger. Ska bli kul. Fortsatt fin första maj till dig som kikar in.