JULEN DÅ OCH NU

IT´S NOT ALLOWED TO COPY OR PIN MY PICTURES | COPYRIGHT 2012 | WWW.CAISAK.COM 

Har här på eftermiddagen suttit och bläddrat bland mina julbilder från tidigare år och inser att pappersstjärnor, gransriskransar och levande ljus är tre enkla julattiraljer som blivit tradition hos oss. 
För fyra år sedan hade vi mycket vitt till julen, medan jag i år drömmer om en jul i dova naturtoner - mycket grått och naturmaterial. Och så pappersstjärnor och levande ljus -såklart.

Hur tänker du julpynta i år?  Traditionellt, enkelt, naturligt, modernt...Berätta gärna!

18 kommentarer:

 1. För mig börjar det i vitt och naturfärger, kanske lite pastell och brun/koppartoner också.
  Om det kommer någon snö/ju mer snö det kommer desto traditionellare verkar jag pynta. Alltså ju mera snö desto lantligare och rödare kan man säga. Jag har en känsla av att det inte blir något rött julpynt för mig i år...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brunt och koppar är så snyggt, har också funderat på det!

   Radera
 2. Jag har funderat på det här en del, egentligen skulle jag vilja ha "vitt och fräscht och vintrigt", men det har vi egentligen annars också så på sätt och vis skulle det bli mysigare med en röd jul i alla fall. Och så är ju alla våra gamla julsaker röda också.. Hur som helst blir det ändå väldigt lite tomtar och mera ljus och stjärnor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och rött passar ju så väl in om man har en vit/ljus. Jag tycker rött är stämningsfullt och skapar en mysig och varm känsla.

   Radera
 3. Här hemma blir det vitt och silver för tredje året i rad. Är så nöjd med det och snart ska jag plocka in dessa vackra minigranar som ska få bosätta sig i stora glasburkar.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 4. Vilket vackert sovrum!
  Här hemma blir det nog en ganska sparsam pyntning. Inte mycket rött, utan mer naturtoner och grått.

  Mina föräldrar flyttade till Sverige 1970 (tror jag..), så jag är född i Sverige. Min mamma kände tydligen några Klemets... Är det ditt eller din mans namn från början? Är era föräldrar också från trakten? Hihi... roligt med såna här "världen är allt bra liten"...

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Fin fin bild!!! Jag pyntar..med naturmaterial, mycket granris, mossa,vitt och rött.Ha en bra kväll. Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja naturmaterial hör till, älskar doften av granris!

   Radera
 6. Mitt julpynt blir ganska enkelt, eftersom vi ändå kommer att spendera julhelgen till stor del på annat håll. Men tomtar, rött, vitt,julgran och julblommor blir det väl i stort. :)

  SvaraRadera
 7. Jätte snyggt sovrum, luftigt och lugnt!
  Hemma hos oss blir det en jul i vitt, grått och silver...
  Ha det bra, MALIN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter stiligt, lite silver kunde jag oxå tänka mig att ta in här hos oss.Tack för tips!

   Radera
 8. Hejsan.
  Först vill jag tacka för en mysig och inspirerande blogg. Sedan vill jag gärna vilja veta vart ditt sängöverkast kommer ifrån..:-) Har länge letat efter ngt nytt men inte hittat ngt bra.
  Läser din blogg rätt ofta men är lite dålig på att kommentera.. Sorry. Men apropå julpyntningen så tycker jag alltid det blir finast med mest naturpynt.. lite vitt och fräscht och sedan lite inslag av klassiskt julrött... även lite zink slinker nog med här hemma.
  Ha det bra. Med vänlig hälsning, Vivvi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Viveka! Så är det med mig med, läser en massa bloggar men är rätt dålig att lämna spår. Men vill heller inte att det ska kännas som nåt tvång, ej heller här här hos mig.

   Sängöverkastet är säkert fem år gammalt och köpt hos ikea. Jag tycker jättemycket om det än idag, men tror tyvärr att man int hittar det hos ikea mera.

   Radera
 9. Jag bara längtar efter att få börja julpynta! Med vår röda kökssoffa som bas i köket brukar julen bli ganska "traditionell" i rött och vitt. Med inslag av grått och silver. Tomtar hör inte till mina julpryndnader, tror jag äger hela 2 stycken. Däremot blir det mycket granris, ljusslingor och levande ljus. Någon vecka till nu, så får man börja tänka jul på riktigt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag längtar oxå. Och rött passar ju så fint in i gamla gårdar. Mysig tid vi har framför oss.

   Radera
 10. Låter och ser fint ut!
  Jag är inte så mycket för traditionellt pynt i rött och med en massa tomtar. Jag gillar små granar i glasburkar, vita hyacinter, levande ljus, mossa och ljusslingor. Naturligt med andra ord!

  SvaraRadera
 11. Vilken fin liten krans! Jag är mer åt det murriga, varma och röda i jultid. En sann klassiker :)
  Vad kul att jag hittade hit, superfin blogg. Kommer bli en följare på en gång!

  SvaraRadera