Top Social

- SIMPELT LEVERNE, KREATIVITET, HUNDAR, UNGAR OCH HEMBRYGGT KAFFE -

Image Slider

ANNONS

ANNONS

k ä r - i - l i v e t

fredag, april 29, 2011
photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011
-
Fantastiska fredag - fantastiska vår. Njuter så av vanliga vardagen, fina familjelivet och underbara naturen. Att få vakna frisk och kry, och bara ta dagen som den kommer och försöka göra det bästa utav den. Livet är en fantastisk resa...
-
... livet är här och nu!
-
c a i s a

p å - m i t t - s o f f b o r d

tisdag, april 26, 2011
photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011
-
Goddag soliga tisdag! Som vi har njutit dessa sköna varma lediga påskadagar. Ljuva tid! Idag började dagen med lite regn, men nu spricker det upp och ser ut att bli en fin kväll. Då blir det att fara ut och fortsätta kratta. Så härligt att leva nu. Speciellt såhärårs älskar jag livet på landet!
-
...
Dagens tisdagstema är
på mitt soffbord
Hade pyntat  bordet med videkissor till påsk men dom åkte ut efter halva helgen pga allergi. Imorse fick jag iallafall för mig att fixa lite sommarfeeling på soffbordet, och hämtade in en häggkvist med gröna blad. Inte länge förrän det är riktigt grönt i buskar och träd nu!
-
-
... sommardrömmar på ett zinkfat ...
Häggkvisten fick samsas med en härligt somrig inspirationsbild, stenar, snäckor och ett hjärta av ´sten´.
Mina främsta trädgårdsplaner för i år är: plank/staket, trädgårdsland samt lite betongprojekt.
Får se sen hur mycket som blir därav.
-
-
Stenar och snäckor som barnen hämtade hem från kreta i höstas.
Drömmer om en trip till söderns sol i höst igen.
Tills dess lever jag på minnen.
-
-
Positivitet och glädje i alla former, gör vardagen allt lite festligare!
-
-
Betonghjärtat, som länge funnits på min önskelista, hämtade mannen hem till mig för några dar sen.
Äkta vardagsglädje!
-
Önskar alla läsare en solig tisda´kväll!
c a i s a

TIDSTYPISKA DETALJER

onsdag, april 20, 2011
photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011
-
Redan onsdag! En kombination med bebis i huset och härlig vår på utsidan gör att både blogg och tisdagsteman ibland inte hinns med. Men ingen fara, viktigast är väl ändå själva livet, eller hur?
Igår stod tidstypiska detaljer på fabrikens schema, och jag har så fångat några vackra detaljer från vårt renoveringsprojekt från 1800-talet. Tänk vilken tid de satte på alla detaljer förut! Jag fascineras av de vackra spegeldörrarna, de fina dörrlåsen & nycklar, de utsirade kakelugnarna -  ljuvligt ögongodis!
-
Min dröm är att med varsam hand få renovera denna skatt till beboeligt skick, och kanske oxå bo där en dag. Om det blir av, och isåfall när får tiden utvisa.
-
fånga dagen
c a i s a

pic 152011

söndag, april 17, 2011
photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011
-
Med våren kommer dömmarna. Jag älskar att drömma, fantisera och planera - egentligen alltid. Sen är det långifrån allt som förvekligas - som väl tur är. Drömmen om den röda stugan med de vita knutarna är dock en dröm som förverkligades i fjol, och nu går dagarna åt att planera och fantisera i vilket hörn vi skall börja ta oss an denna skatt. Ser iallafall framemot en hel del hederligt jobb! Vad har du för drömmar?
-
skön söndagkväll
c a i s a

p å s k ä g g - v e r s i o n - 2 . 1 1

fredag, april 15, 2011
photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011

Sköna fredagen är här. Finemang! Extra bra känns det att jag hann veckostäda det mesta igår. Å andra sidan så är det säkert lika grusigt här om någon timme igen, men så är det med livet på landet om våren. Hade förresten en riktigt skön varm dag här igår. Man blir så sugen på att börja kratta och rensa i trädgården. Men än är här lite för blött, så vi väntar ännu några dar.


Istället påskpysslade vi lite, och idag bjuder jag på några bilder på påskägg version 2.11. Här har jag klätt in tudelade pappersägg [som man köper i hobbyaffär] med papperslera. Tog först bort innerkanten i papper som sitter i en av ägghalvorna. Sen kavlade jag ut leran på en grov linnehandduk, [för att få lite struktur i ytan] och placerade leran på en ägghalva i taget, och vek slutligen in en liten kant av leran in i ägghalvan för att få leran att fästa. Äggen fick sen torka i ett par dygn förrän jag färgsatte dom. Själv använde jag mig av färg som fanns hemma, denna gång lite olja utblandat i terpentin, men funkar säkert med lite vad som helst. Omålade vita ägg, är ju oxå riktigt fina!

Äggen kan man sen dekorera med snören, glada ord, små hälsingar, påskdikter...

... eller varför inte videung? Här ovan ser ni oxå att jag valt att vecka leran lite här och där. Vanliga hederliga ägg är ju vanligvis helt släta, men jag ville få fram känslan av att äggen skulle se lite mjuka ut, och valde därför att vecka leran.

Leran till ägget ovan har jag kavlat på ett stycke spetstyg, och det har så små blommor i skalet. Endast fantasin kan sätta gränser för hur ens ägg ska se ut!

med sol


c a i s a

p å s k p y s s e l - 2 0 1 1

tisdag, april 12, 2011
photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011

Om ett par veckor firar vi påsk och vi har så smått böjat pyssla med årets pynt. Egentligen så pyntar vi inte särskilt mycket till påsk hemma hos oss, men äggpyssel har iallafall blivit något av en tradition. Här kommer, dagen till ära, några suddiga glimtar av årens förstä ägg. Är inne i någon gråzon för tillfället och årets ägg går så i gråtoner. Idag ska vi testa att göra en annan variant, så fler äggbilder utlovas en annan dag.

-

Äggen är vanliga tudelade pappersägg som spraymålats gråa och sen fått text med vit tuschpenna.

happy tuesday


c a i s a

m j u k - m å n d a g

måndag, april 11, 2011
photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011

Godmorgon måndag! Här har vi mjukstartat nya veckan med massor av gott kaffe bland kuddarna i soffan. Denna mammaledighet har jag lovat mig själv att verkligen ta mig tid att softa och njuta. Nu har jag ingen halvfärdig utbildning eller annat som ligger och väntar... ja det känns fantastiskt att få uppleva detta mirakel igen. Nu njuter vi bara av livet som är. Dagarna går fort nog ändå.

.

Ni som läst min blogg ett tag vet att jag fotat lite barn och kärlekspar på min fritid här innan. Får ännu regelbundet förfrågningar angående nya fotograferingar, men har nu valt att låta fotograferingen vila åtminstone under tiden jag är mammaledig. Tiden får sen utvisa hur det blir framöver. En duktig bloggerska som jag personligen beundrar är smulan. Hon tar naturliga bilder med fantastiskt ljus och känsla! Jag kan sitta länge länge och beundra hennes konstverk. Så vackert!


mysig måndag


c a i s a

pic 142011

söndag, april 10, 2011
photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011

Solig söndag, vår i luften!


c a i s a

k i v i

torsdag, april 07, 2011
photo by caisak.blogpot.com - copyright 2011
Flera som undrat över hur vi behandlat vår terass. Och för er som undrat kan jag berätta att terassen som är byggd av tryckimpregnerat virke, har vi behandlat med valtticolor, nyans kivi, från tikkurila.

-

trevlig torsdag


c a i s a

b a b y h ö r n a n

måndag, april 04, 2011
photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011

Välkommen vardag - Jag gillar måndagar! Framför oss ligger en helt ny vecka, som man får försöka göra det bästa utav. Här har vi nu krupit ur vår bubbla och återgått till vardagen, känns riktigt bra. Grabben växer så det knakar, och känns redan så självklar här i familjen flax. Tänkte idag visa babyhörnan som vi färdigställde en tid innan han anlände.-

Som flera av er anat så var fågelmobilen förstås till babyn. Efter att jag tillverkat mobilen så lämnade lite tyg av som sen blev till ett par kuddar. Småknoddar behöver ju inga fluffiga huvudkuddar, men de gör iallafall sängen lite mera ombonad. Efter kuddfixet fick jag mersmak och hämtade hem mer rutigt och randigt tyg och sydde täcke och lakan. En liten gammal trähink i sängens fotända fungerar som napphållare. -
På väggen hänger bokstavs- och sifferschabloner i zink. Dessa är inköpta på petterssons och sunds. Hittas oxå på nätet, exempelvis här.-I ett annat hörn har vår fd planteringsbänk fått bli skötbord. På skötbordet hittas blandade babygrejs samt en vattenflaska i glas från sagaform. Välbehövlig för en nattammande mama. .. ... fin start på nya veckan ...


c a i s a

pic 132011

söndag, april 03, 2011
photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011

-

Dagen idag, en lite dyster söndag med regndroppar på fönsterrutan. Dropparna gläder då mig, för dom visar att vi är på väg mot vår, värme och grönska. Inte alltför många veckor kvar innan vi får börja luncha på terassen. Härliga tanke!


c a i s a

b e b i s b u b b l a

lördag, april 02, 2011
photo by caisak.blogspot.com -copyright 2011
--

Sköna myslördag! Här skrotar vi runt i mjukiskläder och bara är. Undrar just när vi ska ta oss ur denna sköna bebisbubbla? Har varit ut på ett par snabbisar, men mest har vi bara varit här hemma sen bebisen kom. Lugna sköna dagar har det varit, fast snart blir det nog att ta tag i vardagen igen. Ska bli spännande det med.

Han är så skön vår lilla minikid och jag vill fånga varje ögonblick, varje min, varje tå... dom är bara så ljuvliga dessa små. Fantastiskt fin är oxå Lotta Ahlins sång Välkommen till jorden. Ni kan lyssna till den här! -

-

Mysig lördagkväll!


c a i s a

-

ps. Flera som frågat efter fonten jag använt på bilderna. Ni hittar den här.

HOPP

fredag, april 01, 2011

photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011

Välkommen april månad!

Nu ser jag framemot härliga dagar med värme, vårsol, takdropp, och sen hoppas jag få se lite grönt i slutet av månaden. Kanske lite naivt tänkt, när vi ännu har meterhöga drivor med snö, men vi får se! Blev iallafall glad när jag märkte att det grönskade på köksbänken häromdan. Alltid nåt! -

Härlig fredag önskar jag er alla!

c a i s a