Top Social

- SIMPELT LEVERNE, KREATIVITET, HUNDAR, UNGAR OCH HEMBRYGGT KAFFE -

Image Slider

ANNONS

ANNONS

b l o g g h ö r n a

tisdag, mars 29, 2011
photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011

Vill börja med att tacka för alla fina hälsningar vi fått - tack! Här fylls nu dagarna främst av att njuta och ta hand om våran fina Max. Som flera av er märkt så har inredning och pysslandet gått på sparlåga här i en lång tid, men känner redan nu att inspirationen och orken kommer smygande igen. Härligt! Sen får man se vad man hinner sen man har en liten krabat som vill ha sitt. Ser iallafall med glädje framemot våren och sommarn. Bland flera små projekt som jag vill hinna med, så har vi oxå ett långtidprojekt som jag hoppas vi får tid att börja knapra på. Mer om det en annan dag!

Fabrikens tisdagstema är idag blogghörna. Här har vi för tillfället ingen stationär dataplats, utan laptopen huserar vanligen i vardagsumsdelen. Så soffkroken är nu min bloggplats, även om jag hoppas att en dag få till en litet hemmakontor i nåt hörn.

Med sol!


c a i s a

pic 122011

söndag, mars 27, 2011
photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011

-... och jag skall alltid gå med dig.

-med skön söndag

c a i s a
-

-ps. fler söndagsbilder hittar du som vanligt inne hos fabriken.

4,5 KG KÄRLEK

lördag, mars 26, 2011

I tisdags kom han äntligen - livet vi så länge väntat på att få träffa!
--
max
-

våran underbara son och lillebror
--

photo by caisak.com - copyright 2011
-
Jag är fin för Du har skapat mig
Jag är dyrbar för att Du älskar mig
Skön är jag i Dina ögon
En ädelsten i Din hand
-
-MARGARETA MELIN


Tacksamma över att ha fått en frisk son, går nu dagarna åt att lära känna vår nya skatt och livet tillsammans med honom. Alltid lika spännande och omvälvande att få ett nytt liv att ta hand om!-
-
en mycket lycklig mama
c a i s a

pic 112011

söndag, mars 20, 2011
photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011

-
... s t a t u s . q u o ...
-

livet är här och nu


c a i s a

e x p e d i t

tisdag, mars 15, 2011
photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011
-
Bokhyllor/byråer är dagens tisdagstema. Här hos oss är det som bäst riktigt knapert med både bokhyllor och byråer. När vi flyttade in hade vi en expedithylla, som höll till både i barnens rum samt köket, men den har sedan flera år tillbaks förpassats till garaget. Det grämer mig ibland, för jag gillar dess enkla formspråk. Nåja, kanske den får flytta in igen en dag...
Våra böcker ligger för tillfället i sovrumsgarderoberna, men jag blir riktigt inspirerad att plocka fram dom när jag ser monikas & andra fabriksmedlemmars fantastiskt fina bokhyllor. Böcker är härliga inredningsdetaljer - de ger hemmet liv!


c a i s a

BETONGGOLV

tisdag, mars 08, 2011
photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011-
Eftersom tisdagtemat för veckan är golv och vi rätt ofta får frågan hur vi gått tillväga när vi fixat vårt betonggolv, så tänkte jag idag berätta lite om det. Vill dock påpeka att man kan gjuta, slipa och behandla ett betonggolv på flera olika sätt, men såhär gjorde vi.
Innan vi gjöt vårt golv hade vi inte gjutit särskilt mycket själva. Men vi var sugna på betonggolv, och vår plan var att om ytan misslyckas helt kan man alltid slänga på ett annat golv. Sen blev resultatet lyckligtvis helt okej. Visst har vårt golv en hel del skavanker, men vi är tillika förtjusta i det ruffa, och skulle vi bygga nytt idag, skulle vi säkert testa betong igen.

1.Betonggolvet [plattan] gjöts under bar himmel, dvs innan väggarna var på plats. Detta underlättade att komma åt med slipen i hörn och kanter.
2. Samma dag som golvet gjöts slipades golvet slätt med helikopterslip.
3. Golvet täcktes sen in med plast, och vattnades oxå under dom första dagarna. Detta för att minska sprickbildningen.
4. Golvet fick sen torka långsamt under plast i flera månader [under hela byggtiden] En annan funktion med plasten var att skydda golvet, eftersom ett obehandlat golv lätt suger i sig smuts.
5. När inflyttning närmade sig, täcktes golvet av, och fick ännu lufttorka tills det var torrt nog för att lackas.
6. Vi valde att lacka vårt golv med nantens tvåkomponents lack i två omgångar. Lacken [som rollades ut] gör golvet lättskött och skyddar så att ingen smuts slipper till att tränga ner i betongen. Innan golvet lackades var det rätt jämnt och ljusgrått, medan lacken sen gjorde att golvet mörknade och betongen fick ett mer levande och framträdande mönster.
7. Till att börja med var det lackade golvet riktigt blankt, nästan för blankt och fint för min smak. Men vartefter tiden gått har golvet nötts och blivit så där rufft och matt som jag ville.

pic 092011

söndag, mars 06, 2011
-
Dagen idag har varit en
sköndag
En dag med massa tillsammanstid med dom bästa.
Aj lajk!
c a i s a

f å g e l m o b i l

torsdag, mars 03, 2011
-
En mobil med 3 gråmesar på kvist blev resultatet av vårat lördagspyssel. Såg fågelmobilen redan för flera år sen men har inte kommit till skott att göra en egen förrän nu. Var dock ett riktigt kul pyssel och planerar att göra en lite större variant i pastellfäger till lillcaisas rum. Måste bara inhandla lite material först. Helgens symaskinsrace gjorde oxå att jag fick sytt en del annat av det grå-vita tyget. Kanske visar jag några pics från det en annan dag...

ps. Ifall du oxå är sugen på att sy några pippin, så hittar du mönstret här.


photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011

glad torsdag
c a i s a