Recent Posts

20110225

p y s s e l p l a n e r


photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011 -

Fredag igen en gång - vad är bättre än det? Nu väntar även en veckas sportlov för barnen, vilket gör att det känns extra skönt. Här har jag varit och köpt lite tyg på fömiddagen, så imorgon ska det pysslas! More to come...


-skön fredag till alla som kikar in
c a i s a

20110222

f a v o r i t - i - b e t o n g

-
Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne... Visst blir man glad när solen visar sig dag efter dag - glad och bra mycket piggare!
Idag är det tisdag och tisdagstemat är designfavorit. Ni som följt min blogg ett tag, vet att mitt hjärta klappar mer för loppis- och ikeafynd än dyra designgrejer. Bakom vartenda föremål står dock en designer, känd eller okänd spelar för mig ingen roll.
Betong är ett material som fascinerat mig i många år, och konstnären tove admans design är så något jag alltid tyckt extra mycket om. Här hemma hos oss hittas betonglampan, och på önskelistan ligger ett betonghjärta. Hjärtat by adman är annorlunda och fantastiskt vackert och skulle platsa fint på vårt ruffa vardagsrumsbord.
-
photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011
Bara våren kommer ska jag själv ta mig tid att jobba lite med betong. Blir nog inte så avancerade grejer, men hoppas få till en trädgårdsplatta eller två. Längtar! För mer inspiration, så kika in på fabriken och ta del av andra medlemmars fina tisdagsbidrag!
c a i s a

20110221

b r ö d r e c e p t

photo caisak.blogspot.com - copyright 2011
-
Någon frågade efter recept på lunchbrödet, och här kommer det. Har som många gånger förr hämtat inspiration från Leilas fantastiska receptbok, denna gång från one more slice boken. Utgick från olivbrödet från s.163, men eftersom jag inte hade nån surdeg så modellerade jag om receptet som ovan. Resultatet blev helt okej.
-
1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt, olja, sirap och surmjölk. 2.Tillsätt mjöl litet i taget och knåda degen tills den är mjuk och elastisk. 3.Hacka oliver, fetaost och färsk oregano och rör in i degen. 4.Strö lite mjöl över degen och låt jäsa ca 1h i bunken. 5.Sätt ugnen på 250 grader 6.Knåda degen lätt och forma till 2 runda bröd, stö över lite mjöl och låt vila på plåt under duk ca 1 h. 7.Snitta bröden med en kniv. Släng in 1 dl vatten i bottnen av ugnen [brödet får fin skorpa] Sänk värmen till 220 grader. Grädda ca 45 min.
-
c a i s a

20110220

pic 072011

photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011
--ö
One of the most
e s s e n t i a l
things you need to do for yourself
is to choose a goal that is important for you
Perfection does not exist
you can always do better and you can always grow
-LES BROWN
-
önskar dig en fantastisk söndag
c a i s a

20110219

l ä t t f i x a d - l ö r d a g s l u n c h

photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011
-
Grönsakspure´ och nybakat bröd. Jätte-jättegott tyckte barnen om den lättlagade lördagslunchen. Ja, ibland kan den enklaste rätten vara den godaste.
-
En grönsakpure´ kan ju göras efter tycke och smak, men dagens rätt milda variant bestod av: 5-6 potatisar, 5-6 morötter, 3 gullökar, 5 klyftor vitlök, och några buketter broccoli. Grönsakerna skalades, tärnades och kokades mjuka tillsammans med buljong. Efteråt silade kokvattnet bort [sparades!] och grönsakerna kördes till pure´ i mixer. Sen åkte pure´n tillbaks i kastrull, där det tillsammande med några dl grädde och någa dl av det sparade kokvatten, rördes till en lagom tjock konsistens. Pure´n som sen fick sjuda en stund, smaksattes slutligen med lite salt och peppar. En klick creme fraiche och pure´n är redo att slukas.
-
Nu är det snart dags för middag, och vi får fundera på vad vi ska hitta på härnäst. Har du några goda favoriter, så dela gärna med dig! Tips mottages med tacksamhet.
-
skön helg
caisa

20110218

f a n t a s t i s k a - f r e d a g

-
Veckans bästa dag är här!
-
Här råder skön helgfeelis. Solen skiner och jag har hunnit vara till stan och fylla på kylskåpet som gapat tomt. Måste erkänna att jag ibland tycker att dessa evinnerliga matinköp är en ganska tråkig göra. Men sen påminner jag mig hur bra ställt man har det. Tänk att ha möjlighet att fara till butiken och köpa god färsk mat, tänk att ha råd att mätta barnens magar. Vardagsglädje!
--

photo by caisak.blogspot.com - copyright 2011-Nu eftermiddagskaffe i sällskap med nya lantliv! Vardagslyx.
c a i s a

20110215

t a l l r i k a r - & - b e s t i c k

-
moi!

Ny dag - nya äventyr.
Ska strax sticka iväg på en snabbvisit till stan,
men tänkte först presentera dagens tisdagtema som denna vecka är
-
t a l l r i k a r -&- b e s t i c k
-
Här hemma hos oss finns mest bara billigt
basporslin
inköpt på bl.a ikea och halpa-halli
Med barn [och vuxna!] och betonggolv händer det nu som då
att det klirras ett och annat fat, så man får fylla på förråden mellan varven.
Och med tanke på dessa klirr, känns det bra att inte ha alltför fina dyrgripar i tallriksstället.
-
´Älskar dock vackra bubbliga keramikfat och drömmer om att nångång få i ihopskramlat en festlig hög dito....´
-
- estlig Gamla bestick är så vackra
och jag har samlat på mig en del under årens loppisrundor,
Tyvärr är de rätt ofta stora i formatet,
så i vardagen blir det att vi använder mestadels vanliga hederliga hackor från hackmans.

photos by caisak.blogspot.com - copyright 2011
De franskinspirerade latteskålarna som syns på bilderna ovan, kommer varken från ikea eller halpa-halli, utan är inköpta på blossom. Jepp. Det var mitt bidrag för denna vecka. Fler tisdagsbidrag hittas inne hos fabriken.

... med sol ...
c a i s a

20110214

m e d - k ä r l e k


Alla ♥:ans dag
-
Det må vara en kommersialismens dag men
jag tycker ändå det är fint med en alldeles egen
-
k ä r l e k s d a g
-
Tror aldrig världen kan få för mycket kärlek
och något så enkelt som ett vänligt ord eller ett litet leende gör vår värld en smula vackrare.
-
Vill med dessa hjärtebilder idag tacka för alla fina spår ni lämnar här på min enkla blogg.
Det betyder mer än ni anar.
Är glad och tacksam över alla fina människor jag fått kontakt med och fått lära känna via bloggvärlden.
Ni finns alla i mitt hjärta!
photos by http://www.caisak.blogspot.com/ - copyright 2011
Önskar alla bloggläsare, min fina familj och vänner en riktig kärleksfull dag!
c a i s a
ps. avslutar dagens inlägg med denna underbara sång. Especially for you my best ♥ friend.

20110213

pic 062011

photo by caisa k. - copyright www.caisak.blogspot.com
-
The richness I achieve comes from
n a t u r e
the source of my inspiration
- CLAUDE MONET
-
Fick igen en dag vakna av solstrålarna som kikade in i sovrummet. Visst är det härligt med ljusare tider! Kollade ut över gården och de meterhöga snödrivorna och drömde mig några veckor framåt. ´Tänk snart är gräsmattan grön och man kan njuta av morgonkaffet till fåglelkvitter....´ Blev dock kort efter varse om att dagen idag är -28 grader kall, vilket fick mig att vakna till och förstå att det ännu säkert går månader innan vi får ta del av vårens värme och grönska. Men allt har sin tid, och jag är glad över att få uppleva dessa årstider. En årstid, var och en för sig, bjuder på så mycket ögongodis, och dessutom har man alltid nåt att längta och se fram emot. Är idag tacksam över att ha ett varmt hem och njuter av en skön söndag inomhus medan jag genom fönstret beundrar det vackra utanför.

-fin söndagkväll
c a i s a

20110201

c o l o r s

photo by caisa k. - copyright 2011 www.caisak.blogspot.com
-
Idag är favoritfärger i inredningen på agendan i fabriken. Intressant. Själv funderar jag ofta färg och diggar att fördriva tiden med att fantisera färg i inredningen. Själv hittade jag redan för flera år sen, mina favoritfärger i naturens palett. Men visst har paletten förändrats med tiden. Från att först vara rätt ljus och lättsam har det med åren tillkommit en del murriga färger, och svart är numera en återkommande färg i vårt hem. Sen får jag ibland något färgglatt infall, som tyvärr aldrig varar särskilt länge...
-
För mig kan så lite som att ta bort, eller lägga till en färg i ett rum, göra att hela känslan för rummet ändras. Jag leker ofta med färger här hemma och ändrar lite i takt med årstid och humör. Efter att julen [som gick i brunt] plockades bort blev vårt hem rätt stramt och grafiskt med det svart-vita som bas. Nu plockar jag igen in lite fler jordnära toner som mörkbrunt och zink i kombo med en syrenkvist här och var, och hemmet känns genast lite varmare.
-
Medan februarisolen sträcker sina härliga strålar över vårt stökiga matbord, ska jag nu fortsätta att röja i rummet som så småningom ska få bli vårt klädvårdsrum.
-
solskenshälsningar
c a i s a