Top Social

- SIMPELT LEVERNE, KREATIVITET, HUNDAR, UNGAR OCH HEMBRYGGT KAFFE -

Image Slider

ANNONS

ANNONS

s u n s h i n e

fredag, oktober 22, 2010
photo by camilla klemets / copyright 2010 / caisa k.
-
Dagen idag har varit en fantastisk dag. Strålande sol och vind som biter i kinderna. Friskt och skönt!
Medan solen kikade jag in passade jag på att ta några pics från matrumshörnan. Söker ännu efter det rätta matbordet eftersom det förra gav upp, men tänker att det nog dyker upp nåt passligt nån dag. Tills dess får vårt pysselbord agera matbord. Industrilampan som äntligen fått komma upp, är inköpt hos lundagård. Nu tänder jag ljusen och kryper under filten. Mysig fredagkväll!

l å n g s t r u m p o r - & - h a l s d u k a r

torsdag, oktober 21, 2010
photo by camilla klemets / copyright 2010 / caisa k.
-
Det jag gillar med hösten är att man igen få börja pylta på sig lite lite mer. Älskar lager på lager stilen, stora halsdukar och långa ullsockor. På bild klänning branting, blossom. Långsockor och halsduk, lindex. Halsduken har dock redan några år på nacken, medan sockorna är köpta i höst.
-
Här har vi höstlov i dagarna två. Idag har det varit barnens dag med bowling och leksaksuppköp, nu väntar projekt vardagsrumsbord ute i garaget. Har redan hunnit olja in bordet ett varv, men tyvärr blev det en helt annan nyans än jag tänkt. Så nu blir det att ta nya tag, och hoppas på bättre lycka denna gång. Får visa bilder en annan dag. En mysig lill-lördag önskar jag alla läsare!

m y s i g - t i d - f r a m f ö r - o s s

onsdag, oktober 13, 2010

Bild från advent i fjol. Photo by camilla klemets / copyright 2010 / caisa k.
-
Hösten är mysig, den tid som väntar bakom knuten likaså. Nu börjar mina drömmar om julen 2011 komma smygande. Börjar smått fantisera och planera vad vi ska pyssla med i år. Än är det nästan två månader innan man får sätta fart på allvar, men oftast njuter jag lika mycket av planeringen som själva pysslandet. Med åren [och särskilt sen vi flyttade in i huset] har vi byggt upp en del egna jultraditioner, vilket känns mysigt. Att sen få komplettera med lite nytt varje år känns likaså roligt och inspirerande.
-
Håller oxå på att försöka boa till det lite här på bloggen. Fnular som bäst på en ny header. Gillar att testa och bygga olika headers, det brukar då oftast sluta i någon mycket enkel variant. Ska iallafall försöka få till en lite matigare header denna gång. Vi får se...
-

-... mysig onsdag till alla mina läsare ...

s o v r u m

tisdag, oktober 12, 2010
photo by camilla klemets / copyright 2010 / caisa k.
-
Halloj kyliga oktobertisdag. Såg just dom första dalande snöflingorna. De försvann lika snabbt som dom kom, men vem vet när vintern tar tag? För mig får dock hösten gärna sitta i ett tag ännu, så färgsprakande vackert och friskt nu.
-
Tidagstema för vecka 41 är
s o v r u m-
Håller på att fixa höst i vårt sovrum. Fnular som bäst på att sy lite fler kuddar i beiga toner, och sen ska jag förska få upp ett lampa jag fyndade i somras.I sovrummet, som jag oxå visat tidigare, är det enkelt och sparsmakat. Madrasser, överkast samt kuddar från ikea. Det beiga linnet kommer från hm, medan pläden och koskinnet är inköpt på jysk. Tunnan, som får fungera som sidobord, är ett fynd från årets juthbacka marknad. Kunde inte låta bli att fota den andra bilden, min skrynkliga klänning, bredvid ett par vingar. Med lite fantasi bildar dom tillsammans ett litet konstverk i form av en ängel. Vackert för mig.
-
... önskar dig en fortsatt fin dag ...

k o t t a r - b a k o m - g a l l e r

tisdag, oktober 05, 2010
photo by camilla klemets / copyright 2010 / caisa k.
-
Just nu frossar jag i beige och brunt. Drömmer tom om en stor brun soffa.... hmm. Idag är det iallafall höstdekorationer som står på agendan hos fabriken . Visar så mitt senaste pyssel, en ljuskrans gjord av kottar och lite hönsgaller. Det behöver inte alltid vara så mycket för att fånga känslan. Fin kväll!

m a j a h o m eI lördags hände det! Ytteresse fick en ny fin butik vid namn

Ägaren Johanna Pettersson berättar att hon redan i flera år haft hemmapartyn där hon sålt både egna samt andras produkter. Allt började år 2007 när ville prova nåt annat i kombo med livet som hemmamamma. Hon började med att sälja am:s naturprodukter på hemmapartyn. Året därpå utvecklade hon och köpte sin första broderingsmaskin och började så att brodera handdukar som sen följdes av inredningsprodukter; tygkorgar och tygpåsar med text. År 2009 blev drömmen om en större broderingsmaskin sann, och det ledde till att en hel jobb med brodering av arbetskläder. I samband med köpet, började hon även tillverka barnkläder i trikå. Först ut var dreglisen, som idag följs av färgglada mössor och buffaband.
Våren 2010 började Johanna söka efter större utrymmen för majahome och nu har dom hittat sitt esse. I de nya butiksutrymmen här majahome rum för både producering som försäljning, och tanken är att framöver oxå ordna majahome-demonstrationer i butiken.
Vi önskar majahome & co all lycka med nya verksamheten och ser med spänning framemot nya idee´r och produkter.Här nedan följer ett litet urval ur majahome´s redan nu digra sortiment.
-i n r e d n i n g s a r t i k l a r
I inredningsväg hittas personliga kuddar, i många fina färger och utföranden. Påsar och boxar med text finns oxå att fås i flera färger, på bild syns en svartvit variant av knäcke- och teboxen. Utöver det som visas här hittas bl.a gardiner och handdukar med broderier, samt tavlor och smycken tillverkade av majahome i sortimentet.-

Förutom de egna kollektionerna så tar majahome oxå in varor från en del andra återförsäljare. Ovan syns varor från galleriann och i butiken hittas för exempel oxå am naturprodukter samt de populära väggorden.
-

b a r n k l ä d e r -&- a c c e s s o a r e r
Majahome säljer fräcka och fina barnkläder. Bl.a collegedräkter med brodering [strl. 86-122] samt färgglada trikåmössor, -dreglisar/skarfar och -buffaband. De tre sistnämna passar oxå utmärkt åt lite större barn.-

Som avslutning vill jag visa dessa festliga virkade bakelseskapelser. Finns oxå virkat godis, barbiekläder mm i sortimentet. Ja, hos majahome hittas nog något för alla! Härligt.
Vill rekommendera alla som har möjlighet att nångång ta ett besök in till majahome. Butiken som finns bredvid m-boden i centrum av ytteresse, är öppen måndag, onsdag, fredag 10-16, lördag 10-14 samt enligt överenskommelse. Sen fins ju oxå möjligheten att i samråd med majahome ta och bjuda in ett gäng vänninor till en skön demokväll hos majahome. För mer info och inspiration, kika in på majahome´s egna blogg, som hittas här