Recent Posts

20100325

äppelkvist

photo by camilla klemets/copyright2010/caisak.

-
För ett par veckor sen hämtade jag ín en äppelkvist som jag hoppas ska blomma lagom till påsk. Nu börjar det oxå bli dags att så påskgräs. Känns härligt med lite spirande grönt, trots att snön ligger tung utomhus.
-
På bild: Vår matrumsdel. Bordets stomme är m´s morfars gamla hyvelbänk. Mosters pinnsoffa har fått nytt ryggstöd gjort av olika långa brädstumpar. Kuddar, h&m. Matta, rusta. Stolar ikea samt blossom. Klocka, halpa-halli. I taket hänger loppisfyndad designlampa, som tidigare funnits i ett Schauman-kontor. Kul att få lite histora på handeln när man gör loppisfynd. Solig torsdag alla fina!

20100324

vardagsmat på rejäla fat


photo by camilla klemets/copyright2010/caisaK.

Jag har så länge jag kan minnas fascinerats av rejäla ting. Mitt motto: Hellre en endaste stor sak, än en massa plotter....
Vid senaste ikea besök fick en hög rejäla djuptallrikar följa med hem. Stora, djupa fat, med vackert bred kant. Perfekta doningar till vardagspastan! Att dom sen knappt ryms in i diskmaskin är en annan femma ;)


äggkollage
photo by camillaklemets/copyright2010/caisaK
---
Vill tipsa alla som funderar på påskpyssel att kika in hos hannas form. Hon har ordnat en ljuvlig äggutställning på sin blogg. Den som ville fick sända in en bild på ett eget designat ägg, och sen har Hanna färdigställt alla bilder i ett äggkollage. Kika in vetja. Så många fina, unika ägg! Tack till Hanna och tack till alla duktiga äggdesigners för all inspiration ni bjuder på!!

20100318

äppel, päppel

copyright 2010 - caisa k.-
Bjuder på lite äppelbilder till alla ni fina som kikar in. Känner att jobbet just nu slukar det mesta av min tid och energi, så därför denna lama uppdatering.
Känner dock ett starkt behov av att göra nåt mer kreativt snart, för märker att min hjärna smått börjar ta skada av allt jobb framför datorn. Kom faktiskt på mig själv igår, stod och tänkte att jag måste trycka på undo-knappen när något gick fel medan jag donade här hemma. Arbetsskada aj-aj, nån som känner igen? :) Nåja, har nyss fått hem 10 liter färg, så det reder nog upp sig bara jag varvar med lite sånt. Ha det gott!

20100303

ännu mera äggphoto by camilla klemets/copyright2010/caisaK.
-
Här kommer bilder på härligt färglada ägg som barnen fixat. Grabben gjorde finska och svenska ägg, medan lillcajsa satsade på pastellpaletten. Äggpysslandet gav både mor och barn blodad tand, och nu väntar vi ivrigt på mer pysseltid. Fin kväll!

20100302

ägg i naturtoner

photos by camilla klemets/copyright2010/caisaK.
-
Ägg i naturtoner, klädda med linne och spets. Gjorde ett par enkla ägg som jag målade i en beige ton och klädde med spetsband, samt en mer annorlunda variant klädd i rivna linnebitar. Linneägget blev lite spännande tycker jag. Det fina korset som minner oss varför vi firar påsk, är en gåva från a´la linda.
Dom finaste äggen, skapade av barnen, visar jag er en annan dag...

20100301

j o r d n ä r a

All images: © Kristian Löveborg
bilder publicerade med tillstånd av Kristian Löveborg
-
Bilderna som visar Ewa i Walla´s underbara höst-/vinterkollektion är några av de mer inspirerande jag sett på länge. Både foton som klädkollektion fascinerar mig. Löveborg har fångat kollektionen på ett sätt som verkligen tilltalar ögat, och de tidlösa men ack så vackra kläderna [lager på lager kjolar i kombo med hängslen och sköna stickade tröjor] i jordnära färger tilltalar mig. Mer Ewa i Walla inspiration hittas här och här.