Top Social

- SIMPELT LEVERNE, KREATIVITET, HUNDAR, UNGAR OCH HEMBRYGGT KAFFE -

Image Slider

ANNONS

ANNONS

one more slice

lördag, februari 27, 2010


Blev så glad när jag på fina bloggen hem och lycka läste nyheten om att Leila släpper en efterföljare till sin a piece of cake. Den kommande boken, one more slice, tar vid där den förra slutar och bjuder på recept som passar både till vardags som till fest.
-

Hos adlibris, där man oxå kan lägga in bevakning på en egen bok, skriver Leila såhär;´Jag är så otroligt stolt över min nya fina kokbok. Vi har plåtat de flesta bilderna i Italien med fantastiskt ljus i superfina miljöer. Jag gjorde min första bakbok A piece of cake med ambitionen att det skulle bli två böcker. Den första skulle inrikta sig mer på söta bakverk som cupcakes, småkakor och tårtor medan den andra skulle bli en djupdykning i bröd och surdegsbröd men även mer matig bakning som pasta och pizza från grunden´.
-
Själv är jag riktigt glad i fina föregångaren a piece of cake, och ser med spänning framemot nya boken, vars bilder är fotade av Wolfgan Kleinschmidt [...som oxå gjort fotojobb för snellman.]

m j u k

photo camilla klemets/copyright2010/caisak.-

....... och skön, är min vardagskärlek bo ,från ChillNorway.
Gillar speciellt de ljuvliga broderierna på rygg och arm.
Fin lördagskväll!

m i n t p a s t i l l

onsdag, februari 24, 2010

-
Goddag fina onsdag! Solen ger mig energi, och gör att jag får en massa idee´r och lust till att greja och pyssla. Tyvärr räcker inte tiden till allt man önskar, men jag njuter verkligen av de stunder jag får tid att vara kreativ. Vardagsglädje!
-
Roligaste projektet just nu, är förstås makeovern i lillcajsas rum. Man blir bara så glad av jobba med pasteller! Tapeten är uppe, och bok-/leksaksskåpet har fått ny look. Skåpet blev målat i en ljus mintgrön ton [440F] samt uppiffat med några stuvbitar av abby rose tapeten. En stol och ett par lampskärmar väntar ännu på lite färg, sen blir det till att fnula på textilerna...

p a s t e l l k a r a m e l l

lördag, februari 20, 2010
-
-
Äntligen är pastellkaramellen hemma, och projekt lillcajsas rum är igång. Började idag med att måla om lite möbler i en ljust mintgrön ton. Känns både roligt och rätt att gå loss med lite färg! I nästa vecka hoppas vi få tid med lite tapetsering.

a l l a - ♥ - d a g

lördag, februari 13, 2010


Imorgon firar vi alla ♥ dag. Tänker att var-dags-kärleken till medmänniskorna är nåt som borde finnas i tankarna alla dagar, men visst är det oxå fint med en alldeles särskild hjärtedag! Vill inte understöda det kommersiella genom att köpa en massa presenter och annat lull-lull, men ett par skumhjärtan i morgonkaffet, en kram, ett kort, ett vänligt ord eller ett glatt leende kan man ju alltid bjuda på. Det finns många enkla ting som gör ett lyckligt!
-

... önskar alla läsare en fin ♥:e dag ...

r o s t i g t

måndag, februari 01, 2010

photo by camilla klemets - copyright 2010 - caisa K.
-
Ny fräsch månad - nya friska tag! Visst är det uppiggande när solljuset numera kikar in sgs varje dag? Härliga tider!
Under senaste tiden har jag plockat in lite bruna nyanser i vårt annars rätt ljusa hem. Hos blossom factory hittade jag för en tid sen härligt rostiga lampor som fick plats ovanför köksön. Lamporna som sprider ett svagt och mysigt sken, fungerar oxå som enkel rumsavdelare mellan kök och mat-/vardagsrumsdel.
Lamporna gav mig fler rostiga idee´r, som jag hoppas kunna förverkliga nån gång... Imorgon är en annan dag!