Top Social

- SIMPELT LEVERNE, KREATIVITET, HUNDAR, UNGAR OCH HEMBRYGGT KAFFE -

Image Slider

ANNONS

ANNONS

ewa i walla

tisdag, januari 26, 2010-
För en tid sen drog systeryster ut mig på äventyr, närmare bestämt till sköna clara - En ljuvlig boutique, fylld med vackra damkläder, accessoarer och supervänlig betjäning! Ett besök till butiken rekommenderas varmt!
Jag gillar kläder med lite vidd, och blev glatt överraskad när jag hos sköna clara hittade kläder by Ewa i Walla. En skön reaklänning fick följa med hem denna gång. Här klänning i kombo med strumpor och halsband från Lindex, Klocka, Julias vita drömmar, Bälte,h&m, Stövlar ViaVai

b l a c k - & - w h i t e

Säng, bäddad med textiler från Ikea. De grå filtkuddarna är dock egen tillverkning.Sänggaveln är tillverkad av två svartmålade lastpallar.Två gamla kappsäckar har fått nytt liv som sängbord. På bordet står en gummikorg, gjord av gamla bildäck, Jysk. Lampa i industristuk, kommer från Clas Ohlson.
-
-
Inspirerade Malenami hade i samarbete med Elektrolux ordnat en tävling, där jag med ett par bilder från vårt sovrum hade turen att vinna en ergorapido. Happy! Lovar att den kommer att vara ett utmärkt vapen i jakten på dammråttorna som trivs på vårt mörka vindssgolv!  Ett varmt tack till Malenami! Och alla ni som inte tidigare besökt Malenami, vill jag uppmana att ta en titt i hennes vackra blogg!

CALM & HAPPY

måndag, januari 25, 2010
copyright 2010. Klocka, vintage by fe´, vars produkter numera oxå hittas hos Blossom
.
-Learn to be calm and
you will always be happy
- Parmansa Yogananda
-
Hej alla fina! Tiden, livet, veckorna, dagarna går så snabbt, och man känner ofta att det är så mycket man borde hinna, så mycket man vill, men tiden räcker inte alltid till...
-
Tror dock att det är mycket upp till en själv hur man väljer att boka upp sitt liv. Vill lära mig att ta livet med ro, att verkligen ta vara på och njuta av varenda dag!
Här har barnen och jag just bakat lite goda saker ur Leilas inspirerande - a piece of cake, och nu festar vi med smaskiga kardemummaknutar och ett glas iskall mjölk. Mumma!
Ta vara på stunden, livet och varandra!

t a v e l v ä g g

tisdag, januari 19, 2010

photo by camilla klemets/copyright2010/caisak.
-
In everything,
no matter what it may be,
uniformity is undesirable
Leaving something incomplete
makes it interesting and gives one the feeling
that there is
room to growth
- Yoshida Kenko
-
-
-


Med Kenko´s ord i mina tankar klistrar jag upp några pics från halvfärdiga tavelväggen. Såg att gotlandsliv efterlyste lite inspiration på just tavelväggar, så detta inlägg är speciellt till dig, min fina bloggvän
-
Tycker personligen det är rätt svårt att få till fina, balanserade tavelväggar. Denna gång valde jag dock att strunta i alla konstens regler och satte sonika upp en mix med foton,
tavla, gamla verktyg samt några bokstäver. Ett par knasiga loppisfyndande ´gubbatavlor´ fick oxå plats. Halvfärdigt och huller om buller... det är vår melodi.

a b b y - r o s e

... smutsrosa bulliga rosor på ljust turkos botten...
--
Efter en längre tids sökande
har vi hittat den.
En romantisk tapet ur kollektionen
.
Abby rose
.
ska få bli utgångspunkt i projekt lilldaras rum.
Ser med glädje framemot att få jobba med pastellpaletten!
-
- trevlig tisdag mina vänner -

i m p e r f e c t

måndag, januari 18, 2010photo by camilla klemets - copyright 2010 - caisa K.
--

Assemmetry and irregularity allow
the possibility of growth,
but perfection chokes the imagination.
- Donald Keene
.
Ju mer jag tänker på det så känner jag att det är bland det imperfecta, ruffa, naturliga där jag hör hemma...
På köksbänken i betong, ligger duk i stentvättat linne, samt handduk med text. Allt från h&m. Hade planerat att handduken skulle bli en tavla,men tänker att den oxå kunde bli en fin kudde till kökssoffan, så får se...
Färska örter på loppisfyndat träfat. Rostig lampa från blossom factory.
.


... happy monday ...

YOU CAN ALWAYS GROW

fredag, januari 15, 2010
copyright 2010 - caisa K.

One
of the most
essential
things you need to do for yourself
is to choose a goal that is important
to you. Perfection does not exist -
you can always do better and
you can always grow
- Les Brown


-
På min fina vän
Anna-Malin´s blogg hittade jag en citatstafett, där utmaningen var att dela med sig ett citat som ligger en varmt om hjärtat. Mitt valda citat av Les Brown, minner mig om att man måste välja vilken väg man vill vandra, vilket mål man vill nå. Och att på vägen minnas att det inte finns nån perfektion men att man alltid kan växa! Detta är för mig, en skön tanke att vila i.
Överlämnar så stafettpinnen till alla mina finlandsvenska bloggvänner, och önskar alla läsare en... skön fredag!

a b s t r a k t

onsdag, januari 13, 2010
photo by camilla klemets - copyright 2010 - caisa K.- -
Ett av mina nuvarande projekt här hemma, är att få till en
-
tavelvägg
Ja, egenligen är det bara en enda stackars tavla,
en massa foton,
samt lite bokstäver och gamla verktyg.
-
Kände att jag ville ha med lite abstraktare ting bland alla bilderna, så mitt bland alla foton har jag så gjort en tavla som tar upp tavelväggens nyanser. Har duttat några lager oljefärg på en canvasduk och sen satt fast en bit vit lera med lite järntråd. Klappat och klart. Mer en annan dag. So long...
-
... ha det gott!

l y k t o r - i - l e r a

fredag, januari 08, 2010

Nu har vi riktigt vinterväder här i norden. Här var det - 29 grader i morse. Brrr! Men medan kölden knäpper i husknutarna får man ju pyssla inomhus! Under mellandagarna pysslade familjen flax med lera. Vi tillverkade ljuslyktor med inspiration från duktiga duon Mari Eriksson och Katarina Ehn-Olssons fina pysselkollage i Allt i hemmet.
-
Lyktorna är verkligen superenkla och roliga att göra. De är gjorda vit självtorkande modellera [500g kostar ca 2 euro hos erkin halli] Till hjälp har vi använt oss av plastmuggar som vi format lyktorna runt.
- 1. Kavla ut en rätt tunn deg. Tryck ut en botten lite större än plastmuggen, [använder du en konisk mugg går det bra att använda muggens öppning] samt skär ut en ca 5-6 cm hög avlång bit som sen blir lyktans vägg.
2. Placera rundeln under muggen och tryck upp lite uppefter muggens vägg. Sen rullas den avlånga biten runt muggen med ändarna lite överlappade på varandra.
3. Sen har vi bara använt oss av en liten spik som vi borrat och pickat hål med.
4. Lyktan har sen fått torka ca 1/2 dag runt plastmuggen innan vi lossat lyktan från muggen. Därefter har den ännu fått torka ca 1 dygn.
Obs! Har oxå testat att forma lyktorna runt glas, men det var ingen bra ide´. Lyktorna tog allt för bra fäste och var sgs omöjliga att få loss utan att söndras.
- På bilderna syns en del av vår produktion. En del snedare än andra, men jag tycker det är bara härligt att det ser handgjort ut. Barnen har färglagt en del av sina alster, vilket oxå är en kul ide´.

--
Önskar alla en glad och skön fredag!

2 0 1 0

tisdag, januari 05, 2010
Ett nytt år och ett nytt decennium är här! Känns fräscht och spännande, men oxå lite tomt och främmande... Decenniet som gått har kanske varit mitt livs mest händelsrika. Åren har gett mig så mycket, och jag ser tillbaks på åren med glädje och tacksamhet!--
Efter en lång, skön och behövlig paus tänkte jag igen ta och försöka blogga lite. Sen jag började jobba heltid känner jag tiden för pyssel och fotande ofta är rätt knapp, men jag försöker att nu som då få rum för dessa kreativa pauser som ger mig energi och glädje!
Från ett tomt blad fortsätter jag att blogga om sånt som ger mig inspiration, samt lägga upp lite alster som skapas när kreativiten faller på.
Önskar att året blir ett härligt år, fyllt av glädje, kärlek kreativitet och härliga idee´r! Allt gott till alla läsare som vill följa min enkla blogg. ♥ till Er!