Top Social

- SIMPELT LEVERNE, KREATIVITET, HUNDAR, UNGAR OCH HEMBRYGGT KAFFE -

Image Slider

ANNONS

ANNONS

simpel klädstång

lördag, augusti 29, 2009
-
1. Lampfot, Ikea. Lampskärm, Blossom. Prickig väska som gör mig glad, Halpa-Halli. Klänning och klädstång är egen design. 2. I hallen hänger lampan Light shadows, design Ingerd Råman, Orrefors Kostaboda.
-
Regn och rusk - vilket utmärkt röjarväder! Såhärårs känns det härligt att ta och rensa i röran här hemma. Klädskåpet är mitt stora K.A.O.S. och fast jag lovar mig gång efter gång att aldrig mer rodda till det, så är där rörigt efter nån vecka igen. Hmmm... ;)
En öppen klädstång vore kanske ett alternativ? Den skulle förhoppningsvis ge mig mer inspiration att hålla ordning och reda. Fixade faktiskt denna simpla klädstång i våras - kanske så dags att ta och börja använda den på allvar!
-
Önskar alla läsare en riktigt skön helg! Här firar vi villaavslutning/venetiansk på landbacken. Skönt så. Njut, må gott och ta hand om varandra/ camilla :)

rejäla skodon

tisdag, augusti 25, 2009


-
När hösten är här är det dags att se över vad som behöver införskaffas i kläd- och skoväg inför vintern. Själv behöver jag ett par rejäla, varma stövlar.
Mitt absoluta favorit-skomärke är El naturalista. De gör riktigt sköna och framförallt hållbara skor! El naturalista skon kostar en del, men jag gillar den för att den är en vacker sko med lång livslängd. Det som känns extra bra är att företaget har som policy att producera skor som är hållbar för både människa och miljö. Detta genom att :
  • använda naturliga material och färgämnen
  • undvika att använda förorenande ämnen och giftiga produkter
  • sträva efter att skydda miljön
  • maximera användningen av biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara / återvunnet material
  • betala skälig ersättning till leverantörer och anställda
  • främja traditionella produktionsformer
  • stöda användningen av lämpliga nya tekniker
  • anser att människan är jordens mest värdefulla resurs, och socialt ansvar är en grundpelare i deras företagsfilosofi. Under 2005 inrättade de bl.a ett projekt, som hjälper till med bostad och utbildning till behövande barn i Peru.
Gå in på El naturlistas hemsida och kika på deras trendiga sortiment. Där hittar du din local store eller så kan du oxå handla online. [Bilderna är hämtade från hemsidan]

boyzone

lördag, augusti 15, 2009

photo by: camilla klemets - copyright 2009 - caisa K.
-
En glimt från boyzonen här i vårat hus. Här bor en som drömmer om att bli byggare en dag. Ja, får se vad det blir av vårat Leo Lejon... När han fyllde åtta för några dar sen hade han önskat sig riktiga blåkläder, och över hans säng hänger fina gamla verktyg. Jag har en förkärlek till alla dessa verktyg i trä, och samlar så på fina exemplar, som sen får pryda våra väggar!
-
´Konst som konst - det som är vackert i mina ögon kanske är mindre vackert i en annans, men det viktigaste är att omge sig med det man själv tycker är om...´ Å, fast det inte finns några klassiska tavlor här hemma hos oss, så kan jag tycka att det är riktigt snyggt hemma hos andra! Det är så fint att vi alla är olika, det gör världen både vacker och intressant!
-

Skön helg till alla som kikar in! Här skiner solen och vi ska njuta av vår sista lediga vardag innan jobbet tar vid! Må så gott!

fyndtips

torsdag, augusti 13, 2009

photo by: camilla klemets - 2009 - caisa K.
-

Hej alla glada läsare! Idag tänkte jag tipsa om ett par fina fynd. Först och främst den populära gummikorgen, som nu säljs hos Jysk för 3 respektive 6 euro styck. [Det är den mindre modellen som syns på bilden.] Förvaring kan man knappast få för lite av, och dessa kan man använda till i princip vad som helst.
-
Mitt andra fyndtips är sladdlampan jag hittat hos clas olsons för 12,20 euro. Lampan är ju egentligen en bygglampa, men jag gillar ju industristuket, så hos oss har lampan fått ta plats ovanför köksbänken. Funkar bra där med!

höstfeelings

onsdag, augusti 12, 2009


photo by: camilla klemets - 2009 - caisa k.
-
Idag har vi haft en lite svalare, regnigare dag... och jag har plockat fram strumpor och gummistövlarna för första gången sen i vår. Härligt! Har som många av er läsare sett framemot att få ta fram höstgarderoben, och idag har jag myst med gosigaste systersonen nalle-Elton i svarta tights och stor svart-vit randig skorta från Rut m.fl.
-
Halsbandsuret kommer, som nämnt, från Julias vita drömmar, och det grova armbandet i silver har jag själv tillverkat. Armbandet är gjort av oregelbundna rektangulära silverplattor, som är ihoplänkade med de enklaste silverringar. På en del av brickorna har jag stansat in mina nära & käras namn samt ett par latinska ord.
-
Har under flera år gått på kvällskurser i silversmide, vilket har varit riktigt kul! I år ska jag för omväxling skull testa nån annan kurs, men rekommenderar kursen till alla som är inresserade av att prova på silversmide. Roligt att jobba kreativt och göra unika smycken till sig själv och andra! Må så gott

nystart

måndag, augusti 10, 2009
-
Hösten känns alltid som en nystart! Skolbarnen byter årskurs, höstens arbiskurser tar ny fart, och medan träden fäller sina löv byter vi ut lätta sommargarderoben till tjocka tröjor, strumpor och skor...
Har njutit att få gå barfota i tid och otid, men nu känns det oxå skönt att snart få pylta på sig igen. Bilden ovan är en sann inspirationsbild från Taras hemsida. Kika in här för att spana in ännu fler inspirationsbilder. Gillar kläderna, accessoarerna - ja allt! Löst, ledigt och riktigt snyggt!
-


-
Själv drömmer jag om klassiska uggs, stickade koftor, och enkla trikåer [randigt är ju alltid fräscht]. Väskan som sådan, är ju både praktisk men oxå en accessoar, och en martaslunga i naturmaterial vore ett utmärkt komplement till min kära nötta läderbag. Imorgon blir en dag på stan och då ska jag ta mig tid att spana på höstens kollektioner. Alltid kul, om int för annat så är det ögongodis!
Är oxå nyfiken på vad du har för favoriter i klädväg nu inför hösten? Berätta gärna, och dela med dig av sköna ting! Allt gott

näckros


photo by camilla klemets - sopyright 2009 - caisa K.
-
Fångade spontant några bilder på näckrosorna jag plockade på vår fisketur för några dar sen. Så vackra blommor att se på, men trivs gör dom bäst där dom hör hemma. Försökte mig på att ta hem några och sätta i vas, men här blev dom trötta rätt snart.
-
Här påbörjar vi nu sista semesterveckan, sen är det dags att ta tag i alla väntande projekt. Vi har haft så fina dagar, att jag kan tycka att det känns riktigt kul att börja jobba igen. Skön vecka till alla läsare!

lycka!

söndag, augusti 02, 2009

photo by: camilla klemets - 2009 - caisa K.
-
Lycka är att ha ett trädgårdsland! Tänk att bara kunna öppna köksdörrn och hämta in en knippe grönt till salladen. Det gör mig glad och lycklig!
Nästa år vill jag så ännu mera grönt. Hade föreställt mig att grönsaksland skulle kräva en hel del arbete, men förutom lite vatten sköter det ju i princip sig självt! Och sådden i pallkragarna har lyckats över förväntan. Grönsakerna har växt till sig bra och ynka lite ogräs har hittat dit. Passar mig precis!

rabarberpaj

lördag, augusti 01, 2009

Efter att ha kladdat med rabarberblad 
och betong hela förmiddan, tog vi oss sen
an rabarberstjälkarna och gjorde Vivis raberberpaj 
- pajen som är som en enda stor kinuskikaramell! 
Superenkel och supergod. 
Mumma!
-
Vivis rabarberpaj:
1. klipp 4-6 rabarberstjälkar och sätt i form
2. strö rikligt med socker över
3. Gör en smuldeg av: 250 g margarin - 3,5 dl socker - 4,5 dl mjöl.
4. Smuldegen strös över rabarberna
5. Pajen gräddas i 200 grader, 
först 15 min i undervärme 
och sen 15 min i övervärme
6. Servera ljum paj 
tillsammans med glass/vaniljsås
.